Álmuk a világűr Cikkek: 341 - 360

Adó 1 százalék az űrkutatásért – május 20-ig

Adó 1 százalék az űrkutatásért – május 20-igHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatás, az űrtevékenység népszerűsítését!

PROGRAMAJÁNLÓ: Beszélgetés Ponori Thewrewk Auréllal

PROGRAMAJÁNLÓ: Beszélgetés Ponori Thewrewk AuréllalA magyar csillagászat doyenje május 2-án ünnepli 90. születésnapját. Ebből az alkalomból Székesfehérváron vesz részt egy beszélgetésen.

Rögeszme

RögeszmeEz volt a címe Isaac Asimov egyik korai sci-fi novellájának. Ebben az első Holdat is megkerülő, emberes űrrepülés szereplői szembesülnek a hihetetlen ténnyel: égi kísérőnk csak egy óriási makett, díszlet a világűrben, amelynek még a tartóoszlopai is jól kivehetők.

50 év, 50 nap

50 év, 50 napA Magyar Asztronautikai Társaság, az űrkutatás, űrtevékenység iránt érdeklődő és elkötelezett embereket tömörítő magyar társadalmi szervezet Gagarin űrrepülésének 50. évfordulója tiszteletére 50 napon át, egészen május 31-ig elengedi az új belépők 2011. évi tagdíját.

A diákpályázat eredményhirdetése

A diákpályázat eredményhirdetéseÁprilis 11-én tartották a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) diákpályázatának díjkiosztóját.

PROGRAMAJÁNLÓ: Kiállítás és bemutató az Orosz Kulturális Központban

PROGRAMAJÁNLÓ: Kiállítás és bemutató az Orosz Kulturális KözpontbanFotókiállítás, dokumentumfilm-fesztivál és sajtóbemutató a budapesti Orosz Kulturális Központban.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az emberes űrrepülés jövőjéről

PROGRAMAJÁNLÓ: Az emberes űrrepülés jövőjérőlGagarin útjának 50. évfordulója alkalmából, április 12-én este, a Yuri’s Night nemzetközi rendezvénysorozat magyarországi eseményeként kerül sor Budapesten a 4. Jövőkutatás Meetupra, amely egyúttal a MANT VilágűrKlub következő találkozási alkalma is.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az európai űrkutatás lehetőségei

PROGRAMAJÁNLÓ: Az európai űrkutatás lehetőségeiSúlytalanság? Az európai űrkutatás lehetőségei címmel rendez konferenciát Székesfehérváron a Tarsoly Egyesület, április 8-án.

Átalakítandó Vörös Bolygó, átalakuló űripar

Átalakítandó Vörös Bolygó, átalakuló űriparA Magyar Asztronautikai Társaság idei első világűrklubján a terraformálásról és az űripar helyzetéről beszélgettek a jelenlévők.

GLXP: ott a Puli a rajtvonalnál

GLXP: ott a Puli a rajtvonalnálVégleges a Google Lunar X Prize listája: 17 ország 29 nevező csapata között van a magyar Puli!

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrsztárok és űrsztorik

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrsztárok és űrsztorikSchuminszky Nándor könyvének bemutatóját május 10-én tartják az Erzsébetligeti Színházban.

PROGRAMAJÁNLÓ: Előadás és kiállítás Nagyszénáson

PROGRAMAJÁNLÓ: Előadás és kiállítás NagyszénásonA Békés megyei Nagyszénáson április 29-én nyílik egy kiállítás Schuminszky Nándor űrgyűjteményéből.

Nyári űrtábor Sátoraljaújhelyen

Nyári űrtábor SátoraljaújhelyenA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) idén július 3-9. között rendezi meg hagyományos Űrtáborát, ahová 13-18 év közötti fiatalokat várnak.

Pályázat: Űrkutatásról mindenkinek

Pályázat: Űrkutatásról mindenkinekSzáz éve még fantasztikum volt, ötven éve pedig valóra vált az a csoda, hogy egy ember elhagyja a Földet, kijusson a világűrbe. Ma pedig már csak azokat érdekli ez az apró tény, akik a témába vágva dolgoznak, vagy túllépik a mai magyar átlagműveltséget. Mindig így volt ez?

Gagarin-bélyegblokk a Magyar Postától

Gagarin-bélyegblokk a Magyar Postától50 éve járt először ember a világűrben. A jeles évfordulót április 12-én egy 600 Ft névértékű bélyegblokk kibocsátásával köszöntötte a Magyar Posta.

PROGRAMAJÁNLÓ: Jurij éjszakája – tudomány, művészet, buli

PROGRAMAJÁNLÓ: Jurij éjszakája – tudomány, művészet, buliÁprilis 12-én este a Műcsarnokban, 15-én ráadásként a Corvintetőn tart rendezvényt a Puli Space.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az űrhajózás első 50 éve

PROGRAMAJÁNLÓ: Az űrhajózás első 50 éveElőadás-sorozat és kerekasztal-beszélgetés Gagarin repülésének 50. évfordulóján, Székesfehérvár, 2011. április 9.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az exobolygók kereséséről Székesfehérváron

PROGRAMAJÁNLÓ: Az exobolygók kereséséről SzékesfehérváronFöld 2.0 – de hogyan lehet megtalálni? Az előadó Fűrész Gábor, az időpont április 4-én 18 óra, a helyszín a Szabadművelődés Háza.

PROGRAMAJÁNLÓ: MANT Világűrklub

PROGRAMAJÁNLÓ: MANT VilágűrklubA Magyar Asztronautikai Társaság vadonatúj rendezvénysorozata március 17-én délután indul. A kötetlen beszélgetés témái: a Mars „kizöldítése” és az űripar.

Csillagászati témájú cikkpályázat fiataloknak

Csillagászati témájú cikkpályázat fiataloknakA Vega Csillagászati Egyesület pályázatot hirdet csillagászati ismereterjesztő cikkek írására, 13-20 éves fiatalok számára.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019