Álmuk a világűr Cikkek: 341 - 360

Vasárnap indul a nyári MANT űrtábor

Vasárnap indul a nyári MANT űrtáborA jövő heti sátoraljaújhelyi rendezvény egyes előadásait nem csak a táborozók, de más érdeklődők is meghallgathatják.

Az utolsó előtti űrrepülőgép-indítás közelről

Az utolsó előtti űrrepülőgép-indítás közelrőlAmikor az olvasó ír: Kökény László titusville-i élménybeszámolója az Endeavour legutóbbi startjáról.

PROGRAMAJÁNLÓ: Gondolkodási idő – van!

PROGRAMAJÁNLÓ: Gondolkodási idő – van!Beszélgetés Schuminszky Nándor Űrsztárok és űrsztorik c. könyvének megjelenése kapcsán meghívott szakértőkkel: Horváth Andrással és Ponori Thewrewk Auréllal. Polaris Csillagvizsgáló, május 31.

Adó 1 százalék az űrkutatásért – május 20-ig

Adó 1 százalék az űrkutatásért – május 20-igHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatás, az űrtevékenység népszerűsítését!

PROGRAMAJÁNLÓ: Beszélgetés Ponori Thewrewk Auréllal

PROGRAMAJÁNLÓ: Beszélgetés Ponori Thewrewk AuréllalA magyar csillagászat doyenje május 2-án ünnepli 90. születésnapját. Ebből az alkalomból Székesfehérváron vesz részt egy beszélgetésen.

Rögeszme

RögeszmeEz volt a címe Isaac Asimov egyik korai sci-fi novellájának. Ebben az első Holdat is megkerülő, emberes űrrepülés szereplői szembesülnek a hihetetlen ténnyel: égi kísérőnk csak egy óriási makett, díszlet a világűrben, amelynek még a tartóoszlopai is jól kivehetők.

50 év, 50 nap

50 év, 50 napA Magyar Asztronautikai Társaság, az űrkutatás, űrtevékenység iránt érdeklődő és elkötelezett embereket tömörítő magyar társadalmi szervezet Gagarin űrrepülésének 50. évfordulója tiszteletére 50 napon át, egészen május 31-ig elengedi az új belépők 2011. évi tagdíját.

A diákpályázat eredményhirdetése

A diákpályázat eredményhirdetéseÁprilis 11-én tartották a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) diákpályázatának díjkiosztóját.

PROGRAMAJÁNLÓ: Kiállítás és bemutató az Orosz Kulturális Központban

PROGRAMAJÁNLÓ: Kiállítás és bemutató az Orosz Kulturális KözpontbanFotókiállítás, dokumentumfilm-fesztivál és sajtóbemutató a budapesti Orosz Kulturális Központban.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az emberes űrrepülés jövőjéről

PROGRAMAJÁNLÓ: Az emberes űrrepülés jövőjérőlGagarin útjának 50. évfordulója alkalmából, április 12-én este, a Yuri’s Night nemzetközi rendezvénysorozat magyarországi eseményeként kerül sor Budapesten a 4. Jövőkutatás Meetupra, amely egyúttal a MANT VilágűrKlub következő találkozási alkalma is.

Szavazzon főállású „űrangyalra”

Szavazzon főállású „űrangyalra”Június 30-ig várja a támogató szavazatokat Deák Márton, aki a Vodafone Főállású Angyal 2011 pályázatán indul.

Nyári űrtábor: még lehet jelentkezni

Nyári űrtábor: még lehet jelentkezniÉrdekel az űrkutatás? Szeretnél eltölteni egy tartalmas, izgalmas nyári hetet hasonló érdeklődésű fiatalok társaságában? MANT Űrtábor, Sátoraljaújhely, július 3-9.

MoonBots: inspiráció a fiatal generációnak

MoonBots: inspiráció a fiatal generációnakA MoonBots 2.0 Challenge elnevezésű nemzetközi verseny a 9-17 éves fiatalokat próbálja rávenni arra, hogy elgondolkodjanak a holdkutatás kihívásain.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrsztárok és űrsztorik

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrsztárok és űrsztorikSchuminszky Nándor könyvének bemutatóját május 10-én tartják az Erzsébetligeti Színházban.

PROGRAMAJÁNLÓ: Előadás és kiállítás Nagyszénáson

PROGRAMAJÁNLÓ: Előadás és kiállítás NagyszénásonA Békés megyei Nagyszénáson április 29-én nyílik egy kiállítás Schuminszky Nándor űrgyűjteményéből.

Nyári űrtábor Sátoraljaújhelyen

Nyári űrtábor SátoraljaújhelyenA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) idén július 3-9. között rendezi meg hagyományos Űrtáborát, ahová 13-18 év közötti fiatalokat várnak.

Pályázat: Űrkutatásról mindenkinek

Pályázat: Űrkutatásról mindenkinekSzáz éve még fantasztikum volt, ötven éve pedig valóra vált az a csoda, hogy egy ember elhagyja a Földet, kijusson a világűrbe. Ma pedig már csak azokat érdekli ez az apró tény, akik a témába vágva dolgoznak, vagy túllépik a mai magyar átlagműveltséget. Mindig így volt ez?

Gagarin-bélyegblokk a Magyar Postától

Gagarin-bélyegblokk a Magyar Postától50 éve járt először ember a világűrben. A jeles évfordulót április 12-én egy 600 Ft névértékű bélyegblokk kibocsátásával köszöntötte a Magyar Posta.

PROGRAMAJÁNLÓ: Jurij éjszakája – tudomány, művészet, buli

PROGRAMAJÁNLÓ: Jurij éjszakája – tudomány, művészet, buliÁprilis 12-én este a Műcsarnokban, 15-én ráadásként a Corvintetőn tart rendezvényt a Puli Space.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az űrhajózás első 50 éve

PROGRAMAJÁNLÓ: Az űrhajózás első 50 éveElőadás-sorozat és kerekasztal-beszélgetés Gagarin repülésének 50. évfordulóján, Székesfehérvár, 2011. április 9.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 702 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019