Álmuk a világűr Cikkek: 321 - 340

„Megérintettük a világűrt...”

„Megérintettük a világűrt...”Egyedülálló tudományos ballonkísérletre került sor október 31-én a nyugati végeken, a Vega Csillagászati Egyesület szervezésében. Első ízben sikerült Magyarországról felbocsátott, csillagászati célú szondával elérni a világűr alsó határait jelentő magasságot.

PROGRAMAJÁNLÓ: 2011 Űrodüsszeia: a műholdak csak apró pontok a fejünk felett?

PROGRAMAJÁNLÓ: 2011 Űrodüsszeia: a műholdak csak apró pontok a fejünk felett?Október 27-én este a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület rendezvényén a három vitaindító előadásból és az azt követő beszélgetésből megtudhatjuk, miért nem csak apró pontok a fejünk felett keringő műholdak.

Ki korán kel...

Ki korán kel......láthatja a Nemzetközi Űrállomás (ISS) átvonulását Magyarország felett.

PROGRAMAJÁNLÓ: Tudományok Hídja

PROGRAMAJÁNLÓ: Tudományok HídjaSzeptember 17-én (szombaton) délután 4 órától a Lánchíd és környéke látványos természettudományos kísérletek, izgalmas programok és kiállítások helyszíne lesz.

Európai gyerekek nevei hódítják meg a világűrt

Európai gyerekek nevei hódítják meg a világűrtAz Európai Bizottság rajzpályázatot hirdet, melyen 9-11 év közötti magyar diákok is részt vehetnek. A nyertesről elneveznek egy műholdat.

Hazatért az amerikai Nemzetközi Tanári Űrtábor magyar résztvevője

Hazatért az amerikai Nemzetközi Tanári Űrtábor magyar résztvevőjeEbben az évben egy kecskeméti középiskolai tanár, Szijártó Sándor képviselte hazánkat az amerikai Nemzetközi Űrtáborban.

A Discovery – kissé másképp

A Discovery – kissé másképpA Kennedy Űrközpontban ismét kidugta az orrát a napfényre egy űrrepülőgép. Ezúttal a Discovery-n volt a sor, hogy megmutassa magát a külvilágnak.

Vasárnap indul a nyári MANT űrtábor

Vasárnap indul a nyári MANT űrtáborA jövő heti sátoraljaújhelyi rendezvény egyes előadásait nem csak a táborozók, de más érdeklődők is meghallgathatják.

Az utolsó előtti űrrepülőgép-indítás közelről

Az utolsó előtti űrrepülőgép-indítás közelrőlAmikor az olvasó ír: Kökény László titusville-i élménybeszámolója az Endeavour legutóbbi startjáról.

PROGRAMAJÁNLÓ: Gondolkodási idő – van!

PROGRAMAJÁNLÓ: Gondolkodási idő – van!Beszélgetés Schuminszky Nándor Űrsztárok és űrsztorik c. könyvének megjelenése kapcsán meghívott szakértőkkel: Horváth Andrással és Ponori Thewrewk Auréllal. Polaris Csillagvizsgáló, május 31.

DIÁKPÁLYÁZAT: Kisbolygó-látogatások

DIÁKPÁLYÁZAT: Kisbolygó-látogatásokAz emberek látogatnak meg egyet a közeljövőben? Esetleg a Földet „látogatja meg” egy kisbolygó? Tedd próbára tudásod, engedd szabadon a fantáziád! A Magyar Asztronautikai Társaság ismét meghirdette diákpályázatát.

Túl a Nemzetközi Világűrkongresszus második napján

Túl a Nemzetközi Világűrkongresszus második napjánA dél-afrikai Fokvárosban már több mint 300 szakmai előadás hangzott el, többek között a Magyar Asztronautikai Társaság által szervezett űrtábor tapasztalatairól is hallhattak a jelenlévők.

Vak fiatal az amerikai űrtáborban

Vak fiatal az amerikai űrtáborbanIdén második alkalommal juthatott el látássérült fiatal a Magyar Asztronautikai Társaság és az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvány pályázatának első helyezettjeként az Alabama állambeli Huntsville-ben megrendezett űrtáborba.

Thijs és Natalia

Thijs és NataliaEgy 11 éves belga fiú és egy 9 éves bolgár kislány nevét viseli majd a Galileo navigációs rendszer első két műholdja. A többi EU-tagállamban, így Magyarországon is, a napokban indult a gyermekrajzverseny.

Űrtábori élménybeszámoló

Űrtábori élménybeszámolóKozma Péter, a Nagykaposi Gimnázium diákja mesél a MANT idén nyáron Sátoraljaújhelyen rendezett űrtáboráról, ahová egy nemes felajánlás révén jutott el.

Puli Space: arany fokozatú támogató

Puli Space: arany fokozatú támogatóA Google Lunar X Prize nemzetközi űrverseny hivatalos magyar nevezője, a Puli csapata megszerezte első arany fokozatú támogatóját.

STS-135: Startfotók az Űrvilágnak

STS-135: Startfotók az ŰrvilágnakTudósítónk a Kennedy Űrközpontban nézte és fényképezte az Atlantis tegnapi űrtörténelmi indítását.

Szavazzon főállású „űrangyalra”

Szavazzon főállású „űrangyalra”Június 30-ig várja a támogató szavazatokat Deák Márton, aki a Vodafone Főállású Angyal 2011 pályázatán indul.

Nyári űrtábor: még lehet jelentkezni

Nyári űrtábor: még lehet jelentkezniÉrdekel az űrkutatás? Szeretnél eltölteni egy tartalmas, izgalmas nyári hetet hasonló érdeklődésű fiatalok társaságában? MANT Űrtábor, Sátoraljaújhely, július 3-9.

MoonBots: inspiráció a fiatal generációnak

MoonBots: inspiráció a fiatal generációnakA MoonBots 2.0 Challenge elnevezésű nemzetközi verseny a 9-17 éves fiatalokat próbálja rávenni arra, hogy elgondolkodjanak a holdkutatás kihívásain.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019