Álmuk a világűr Cikkek: 301 - 320

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (4. rész)

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (4. rész)Mi az, ami nem jött be? Mi az, ami most foglalkoztatja? A 80 éves Almár Ivánnal készített interjú befejező része.

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (2. rész)

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (2. rész)Kozmikus környezetvédelem, kozmikus társkeresés, SETI... Folytatjuk a 80 éves Almár Ivánnal készített interjút.

Magyarok a Marson?

Magyarok a Marson?Verseny civil összefogással, szerény lehetőségekkel, de annál nagyobb lelkesedéssel. 2012. május 12-én hetedik alkalommal, ezúttal Szegeden rendezik meg a Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyét.

Masat-bélyeg

Masat-bélyegAz első magyar műholdat köszöntő bélyeget ma bocsátotta forgalomba a Magyar Posta. Egy különlegességet is mutatunk, csak az Űrvilág olvasóinak!

Verseny az űrutazásért

Verseny az űrutazásértA nemzeközi Metro lapcsalád versenyt hirdetett azoknak, akik egy űrugrásban szeretnének részt venni. A Space Expedition Curaçao (SXC) nevű céggel repülhetne akár szerkesztőségünk egyik tagja. Szavazhatnak rá!

PROGRAMAJÁNLÓ: Az első magyar műholdról Fehérváron

PROGRAMAJÁNLÓ: Az első magyar műholdról FehérváronMárcius 27-én délután 5-kor Székesfehérváron ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Masat-1-gyel.

GYORSHÍR: HA5MASAT az éterben!

GYORSHÍR: HA5MASAT az éterben!Sikeresen vették a ma délelőtt 11:00-kor felbocsátott első önálló magyar készítésű űreszköz, a Masat-1 jeleit.

Start élőben, a csapattal

Start élőben, a csapattalAz első magyar műhold, a Masat-1 fejlesztői csapata február 13-án (hétfőn), a Vega rakéta indítása alkalmával nyilvános eseményen várja az érdeklődőket a BME Q épületében.

Kisbolygó-látogatások: még egy bő hónap van pályázni

Kisbolygó-látogatások: még egy bő hónap van pályázniMég nem késő indulni a Magyar Asztronautikai Társaság idei diákpályázatán. A kisbolygó-látogatások témája izgalmas, az internetes beadási határidő február 15.

Illés és Almár elnevezésű kisbolygók a világűrben

Illés és Almár elnevezésű kisbolygók a világűrbenA Tudományos Újságírók Klubja minden évben díjazza azokat a kutatókat, akik sokat tettek a színvonalas ismeretterjesztésért is. A 2010. és a 2011. esztendőben két kutató házaspár kapta az elismerést, amelyhez egy-egy kisbolygó elnevezése is társul.

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (3. rész)

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (3. rész)A tudományos ismeretterjesztésről, elismerésekről... A 80 éves Almár Ivánnal készített interjú következő része.

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (1. rész)

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (1. rész)A 80 éves Almár Ivánnal beszélgetett Trupka Zoltán. Az interjút teljes terjedelmében, folytatásokban közöljük az Űrvilágon.

PROGRAMAJÁNLÓ: 80 év az égen és a Földön

PROGRAMAJÁNLÓ: 80 év az égen és a Földön Beszélgetés a 80 éves Almár Iván csillagász-űrkutatóval – Székesfehérvár, április 17.

PROGRAMAJÁNLÓ: Ifjúsági Fórum április 13-án

PROGRAMAJÁNLÓ: Ifjúsági Fórum április 13-ánA Magyar Asztronautikai Társaság és a Magyar Űrkutatási Iroda idén, immár tizedik alkalommal, ismét megrendezi az Ifjúsági Fórumot.

Elhunyt dr. Gál Gyula

Elhunyt dr. Gál Gyula2012. március 19-én hosszú, súlyos betegség után, 86 éves korában elhunyt a nemzetközi hírű magyar világűrjogász, dr. Gál Gyula.

PROGRAMAJÁNLÓ: Magyar műhold fenn az égen – Masat-1

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Távközlési Szakosztályának összejövetelét február 23-án tartják.

Egy százaléknyi adó az űrkutatásért

Egy százaléknyi adó az űrkutatásértHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatás, az űrtevékenység népszerűsítését!

Lisa lesz a „mi” Galileo műholdunk neve

Lisa lesz a „mi” Galileo műholdunk neveKedden eredményt hirdettek a magyarországi Galileo gyermekrajzversenyen. A győztes 11 éves lány nevét viseli majd az európai navigációs műholdrendszer egyik tagja.

Országos csillagászati vetélkedő diákoknak

Országos csillagászati vetélkedő diákoknakAz 5. Kulin György Országos Csillagászati Diákvetélkedőn általános és középiskolások 3 fős csapatai indulhatnak. Az első forduló feladatainak megoldását 2012. január 16-ig lehet beküldeni.

A Curiosity indítása élőben

A Curiosity indítása élőbenA Galileo Webcast honlapján keresztül magyar kommentárral közvetíti a NASA TV adását, 15:30-tól.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019