Álmuk a világűr Cikkek: 301 - 320

Űrtábor és előadások Kecskeméten

Űrtábor és előadások KecskemétenA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2012-ben is megrendezi nyári Űrtáborát. Július első hetében Kecskeméten nyilvános előadások is lesznek – nem csak táborlakóknak!

Újra MoonBots

Újra MoonBotsIdén is meghirdették az X Prize Alapítvány és a LEGO által harmadik éve szervezett versenyt, 9-17 éves diákok csapatainak.

Egy százaléknyi adó az űrkutatásért – május 21-ig

Egy százaléknyi adó az űrkutatásért – május 21-igKözeleg a személyi jövedelemadó bevallásának a határideje. Ha még nem döntött a „civil” 1% felajánlásáról, válassza a Magyar Asztronautikai Társaságot!

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (4. rész)

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (4. rész)Mi az, ami nem jött be? Mi az, ami most foglalkoztatja? A 80 éves Almár Ivánnal készített interjú befejező része.

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (2. rész)

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (2. rész)Kozmikus környezetvédelem, kozmikus társkeresés, SETI... Folytatjuk a 80 éves Almár Ivánnal készített interjút.

Magyarok a Marson?

Magyarok a Marson?Verseny civil összefogással, szerény lehetőségekkel, de annál nagyobb lelkesedéssel. 2012. május 12-én hetedik alkalommal, ezúttal Szegeden rendezik meg a Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyét.

Masat-bélyeg

Masat-bélyegAz első magyar műholdat köszöntő bélyeget ma bocsátotta forgalomba a Magyar Posta. Egy különlegességet is mutatunk, csak az Űrvilág olvasóinak!

Verseny az űrutazásért

Verseny az űrutazásértA nemzeközi Metro lapcsalád versenyt hirdetett azoknak, akik egy űrugrásban szeretnének részt venni. A Space Expedition Curaçao (SXC) nevű céggel repülhetne akár szerkesztőségünk egyik tagja. Szavazhatnak rá!

PROGRAMAJÁNLÓ: Az első magyar műholdról Fehérváron

PROGRAMAJÁNLÓ: Az első magyar műholdról FehérváronMárcius 27-én délután 5-kor Székesfehérváron ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Masat-1-gyel.

GYORSHÍR: HA5MASAT az éterben!

GYORSHÍR: HA5MASAT az éterben!Sikeresen vették a ma délelőtt 11:00-kor felbocsátott első önálló magyar készítésű űreszköz, a Masat-1 jeleit.

Űrtábor, Kecskemét

Űrtábor, Kecskemét13-20 éves fiatalok, figyelem! Még mindig nem késő jelentkezni a Magyar Asztronautikai Társaság 2012-es Űrtáborába, amely július 1-7. között lesz Kecskeméten.

PROGRAMAJÁNLÓ: „Magyarok a Marson”

PROGRAMAJÁNLÓ: „Magyarok a Marson”Már csak alig 4 nap a landolásig: a Hetedik Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyét 2012. május 12-én rendezik.

Már lehet jelentkezni a nyári kecskeméti Űrtáborba!

Már lehet jelentkezni a nyári kecskeméti Űrtáborba!A Magyar Asztronautikai Társaság 2012-es Űrtáborába, amely július 1-7. között lesz Kecskeméten, várják a 13-20 éves fiatalok jelentkezését.

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (3. rész)

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (3. rész)A tudományos ismeretterjesztésről, elismerésekről... A 80 éves Almár Ivánnal készített interjú következő része.

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (1. rész)

Születésnapi interjú Almár Ivánnal (1. rész)A 80 éves Almár Ivánnal beszélgetett Trupka Zoltán. Az interjút teljes terjedelmében, folytatásokban közöljük az Űrvilágon.

PROGRAMAJÁNLÓ: 80 év az égen és a Földön

PROGRAMAJÁNLÓ: 80 év az égen és a Földön Beszélgetés a 80 éves Almár Iván csillagász-űrkutatóval – Székesfehérvár, április 17.

PROGRAMAJÁNLÓ: Ifjúsági Fórum április 13-án

PROGRAMAJÁNLÓ: Ifjúsági Fórum április 13-ánA Magyar Asztronautikai Társaság és a Magyar Űrkutatási Iroda idén, immár tizedik alkalommal, ismét megrendezi az Ifjúsági Fórumot.

Elhunyt dr. Gál Gyula

Elhunyt dr. Gál Gyula2012. március 19-én hosszú, súlyos betegség után, 86 éves korában elhunyt a nemzetközi hírű magyar világűrjogász, dr. Gál Gyula.

PROGRAMAJÁNLÓ: Magyar műhold fenn az égen – Masat-1

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Távközlési Szakosztályának összejövetelét február 23-án tartják.

Egy százaléknyi adó az űrkutatásért

Egy százaléknyi adó az űrkutatásértHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatás, az űrtevékenység népszerűsítését!
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 702 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019