Álmuk a világűr Cikkek: 281 - 300

PROGRAMAJÁNLÓ: Az űrkutatás múltja, jelene, jövője

PROGRAMAJÁNLÓ: Az űrkutatás múltja, jelene, jövőjeFarkas Bertalan, az első magyar űrhajós űrrepülése 33. évfordulójának tiszteletére nyílik kiállítás Százhalombattán, április 5-én.

PROGRAMAJÁNLÓ: ELTE Planetárium

PROGRAMAJÁNLÓ: ELTE PlanetáriumFebruár 28-ára planetárium-látogatást szervez tagjainak és más érdeklődőknek a MANT.

Egy százalék az űrkutatásért

Egy százalék az űrkutatásértHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatás, az űrtevékenység népszerűsítését!

Súlytalansági repülések mindenkinek

Súlytalansági repülések mindenkinekNa jó, nem egészen mindenkinek... Az eddig főleg csak kutatók számára fenntartott francia Airbus A300-ason egy jegy ára közel 6000 euró.

Célpont a Mars – diákpályázat februári határidővel

Célpont a Mars – diákpályázat februári határidővelA közelgő téli szünetben sem késő még nekifogni a pályamunkák elkészítésének! A MANT felhívására most a Mars kutatásával kapcsolatos írásokat, rajzokat, terveket, videókat vagy feladatmegoldásokat várnak, általános és középiskolás diákoktól.

Űrhajós-látogatás a BME-n

Űrhajós-látogatás a BME-nCsütörtökön Marsha Ivins, ötszörös amerikai űrhajós tartott élvezetes előadást a budapesti Műegyetemen.

Magyar sikerek a riói olimpián (2. rész)

Magyar sikerek a riói olimpián (2. rész)Az augusztusban Brazíliában rendezett csillagászati diákolimpián nem voltak könnyűek a feladatok. Az erős mezőnyben két érmet is sikerült nyerniük a magyaroknak.

DIÁKPÁLYÁZAT: A cél a Mars

DIÁKPÁLYÁZAT: A cél a MarsMit kutatnál a Marson? Hogy dolgoznak ott az űrszondák? Menjenek-e emberek a vörös bolygóra? Írj, rajzolj, oldd meg a feladatokat, vagy készíts videót, engedd szabadon a fantáziád a MANT diákpályázatán. Idén először csapatok is indulhatnak!

Tíz évesek lettünk

Tíz évesek lettünkMár ennyi idő telt el azóta, hogy elindult az Űrvilág.

PROGRAMAJÁNLÓ: Kutatók éjszakája az ELTE planetáriumban

PROGRAMAJÁNLÓ: Kutatók éjszakája az ELTE planetáriumbanAz Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Planetáriuma a Kutatók éjszakája programjaihoz csatlakozva előadásokat tart a Csillagászati Tanszék szervezésében.

PROGRAMAJÁNLÓ: Új műsor a digitális Planetáriumban

PROGRAMAJÁNLÓ: Új műsor a digitális PlanetáriumbanA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) szakmai kirándulása – nem csak tagoknak.

Marokkói helyzetjelentés

Marokkói helyzetjelentésAz osztrák ÖWF (Österreichisches Weltraum Forum) 23 nemzet képviselőinek részvételével most tartja a MARS2013 Mars-analóg terepi szimulációs gyakorlatot, a Szahara északnyugati részén.

Célpont a Mars – meghosszabbított határidővel!

Célpont a Mars – meghosszabbított határidővel!A Magyar Asztronautikai Társaság idei diákpályázatára február 25-ig várják a pályamunkákat.

Hősnek tartják az űrhajósokat a fiatalok

Hősnek tartják az űrhajósokat a fiatalokEzt mutatják egy friss, ezer főből álló mintán végzett hazai közvélemény-kutatás adatai.

Magyar diákcsapat nyerte a MoonBots versenyt

Magyar diákcsapat nyerte a MoonBots versenytAz X Prize Alapítvány és a LEGO által diákoknak meghirdetett nemzetközi versenyben egy soproni diákokból álló csapat bizonyult a legjobbnak.

Magyar sikerek a riói olimpián (3. rész)

Magyar sikerek a riói olimpián (3. rész)Maguk a versenyzők is életre szóló élményként értékelték a részvételt a nemzetközi csillagászati diákolimpián.

Magyar sikerek a riói olimpián (1. rész)

Magyar sikerek a riói olimpián (1. rész)Nem, még nekünk sem sikerült megoldani az időutazást, de még csak látnokok sem vagyunk. Arról van szó, hogy idén nyáron nem csak sportban, hanem csillagászatban is olimpiát rendeztek, és ezen is szép sikereket értek el diákjaink.

Elkezdődött a 63. világűrkongresszus

Elkezdődött a 63. világűrkongresszusOktóber 1-jén egy formális megnyitóval elkezdődött a Nemzetközi Világűrkongresszus. Az öt napos rendezvényen több mint 1600 szakmai előadás hangzik el, emellett számos program nyújt lehetőséget a résztvevőknek kapcsolatépítésre.

Bemutatkozik a Puli csapat földi szimulációs holdjárója

Bemutatkozik a Puli csapat földi szimulációs holdjárójaA Puli Space első tesztrovere a Kutatók Éjszakájára és Marokkóba is ellátogat.

Ismét feljutottunk a „közeli világűrbe”!

Ismét feljutottunk a „közeli világűrbe”!2012. augusztus 19-én reggel 8 óra 18 perckor indítottuk útjára a hegyhátsáli Hegyháti Csillagvizsgálótól a „Pannon Közeli Világűr Ballon Projekt” keretén belül megépített amatőr légkörkutatási és fotózási célú szondánkat.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 707 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019