Álmuk a világűr Cikkek: 281 - 300

Magyar sikerek a riói olimpián (3. rész)

Magyar sikerek a riói olimpián (3. rész)Maguk a versenyzők is életre szóló élményként értékelték a részvételt a nemzetközi csillagászati diákolimpián.

Magyar sikerek a riói olimpián (1. rész)

Magyar sikerek a riói olimpián (1. rész)Nem, még nekünk sem sikerült megoldani az időutazást, de még csak látnokok sem vagyunk. Arról van szó, hogy idén nyáron nem csak sportban, hanem csillagászatban is olimpiát rendeztek, és ezen is szép sikereket értek el diákjaink.

Elkezdődött a 63. világűrkongresszus

Elkezdődött a 63. világűrkongresszusOktóber 1-jén egy formális megnyitóval elkezdődött a Nemzetközi Világűrkongresszus. Az öt napos rendezvényen több mint 1600 szakmai előadás hangzik el, emellett számos program nyújt lehetőséget a résztvevőknek kapcsolatépítésre.

Bemutatkozik a Puli csapat földi szimulációs holdjárója

Bemutatkozik a Puli csapat földi szimulációs holdjárójaA Puli Space első tesztrovere a Kutatók Éjszakájára és Marokkóba is ellátogat.

Ismét feljutottunk a „közeli világűrbe”!

Ismét feljutottunk a „közeli világűrbe”!2012. augusztus 19-én reggel 8 óra 18 perckor indítottuk útjára a hegyhátsáli Hegyháti Csillagvizsgálótól a „Pannon Közeli Világűr Ballon Projekt” keretén belül megépített amatőr légkörkutatási és fotózási célú szondánkat.

Egy könnyebb évért játékos segítséget kérünk

Egy könnyebb évért játékos segítséget kérünkNéhány egérkattintással egy év ingyenes tárhelyhosszabbításhoz segíthetnek bennünket olvasóink.

MoonBots: magyar csapat a legjobbak között

MoonBots: magyar csapat a legjobbak közöttAz X Prize Alapítvány és a LEGO által diákoknak meghirdetett nemzetközi versenyben a második fordulóba, a legjobb harminc közé jutott a HungaroBots csapat.

Űrtábor és előadások Kecskeméten

Űrtábor és előadások KecskemétenA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2012-ben is megrendezi nyári Űrtáborát. Július első hetében Kecskeméten nyilvános előadások is lesznek – nem csak táborlakóknak!

Újra MoonBots

Újra MoonBotsIdén is meghirdették az X Prize Alapítvány és a LEGO által harmadik éve szervezett versenyt, 9-17 éves diákok csapatainak.

Egy százaléknyi adó az űrkutatásért – május 21-ig

Egy százaléknyi adó az űrkutatásért – május 21-igKözeleg a személyi jövedelemadó bevallásának a határideje. Ha még nem döntött a „civil” 1% felajánlásáról, válassza a Magyar Asztronautikai Társaságot!

Magyar sikerek a riói olimpián (2. rész)

Magyar sikerek a riói olimpián (2. rész)Az augusztusban Brazíliában rendezett csillagászati diákolimpián nem voltak könnyűek a feladatok. Az erős mezőnyben két érmet is sikerült nyerniük a magyaroknak.

DIÁKPÁLYÁZAT: A cél a Mars

DIÁKPÁLYÁZAT: A cél a MarsMit kutatnál a Marson? Hogy dolgoznak ott az űrszondák? Menjenek-e emberek a vörös bolygóra? Írj, rajzolj, oldd meg a feladatokat, vagy készíts videót, engedd szabadon a fantáziád a MANT diákpályázatán. Idén először csapatok is indulhatnak!

Tíz évesek lettünk

Tíz évesek lettünkMár ennyi idő telt el azóta, hogy elindult az Űrvilág.

PROGRAMAJÁNLÓ: Kutatók éjszakája az ELTE planetáriumban

PROGRAMAJÁNLÓ: Kutatók éjszakája az ELTE planetáriumbanAz Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Planetáriuma a Kutatók éjszakája programjaihoz csatlakozva előadásokat tart a Csillagászati Tanszék szervezésében.

PROGRAMAJÁNLÓ: Jövő Hídja

PROGRAMAJÁNLÓ: Jövő HídjaSzeptember 22-én (szombaton) a Lánchíd és környéke egy év után ismét látványos természettudományos kísérletek, izgalmas programok és kiállítások helyszíne lesz.

Magyar vacsora a Világűrkongresszuson

Magyar vacsora a VilágűrkongresszusonA MANT egy közös (önköltséges) vacsorára hívja a Nápolyban hamarosan megrendezendő 2012-es Nemzetközi Világűrkongresszus magyar résztvevőit.

Negyven másodperc – egy éve

Negyven másodperc – egy éveÖnkéntelenül is a kérészek élete jut az ember eszébe, amikor 16 évi várakozás után néhány másodpercig láthatja a csodát. A csodát, ami már csak videofelvételeken marad meg az utókornak...

Űrtábor, Kecskemét

Űrtábor, Kecskemét13-20 éves fiatalok, figyelem! Még mindig nem késő jelentkezni a Magyar Asztronautikai Társaság 2012-es Űrtáborába, amely július 1-7. között lesz Kecskeméten.

PROGRAMAJÁNLÓ: „Magyarok a Marson”

PROGRAMAJÁNLÓ: „Magyarok a Marson”Már csak alig 4 nap a landolásig: a Hetedik Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyét 2012. május 12-én rendezik.

Már lehet jelentkezni a nyári kecskeméti Űrtáborba!

Már lehet jelentkezni a nyári kecskeméti Űrtáborba!A Magyar Asztronautikai Társaság 2012-es Űrtáborába, amely július 1-7. között lesz Kecskeméten, várják a 13-20 éves fiatalok jelentkezését.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019