Álmuk a világűr Cikkek: 261 - 280

Megvan az AXE versenyének magyar győztese

Megvan az AXE versenyének magyar győzteseSzombaton lezárult az AXE Apollo Space Academy közép-európai megmérettetése. A magyar csapat legjobbja – aki légiközlekedési mérnöknek tanul – a tervek szerint decemberben Floridába utazik, hogy a többi nyertessel együtt megkezdje a felkészülést egy lehetséges űrugrásra.

Fiatal magyar kutatók az európai űrprogramokban (1. rész)

Fiatal magyar kutatók az európai űrprogramokban (1. rész)Március végén újabb hazai fejlesztésű műszer került a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére. Az eszköz megalkotásában itthoni műhelyekben dolgozó magyar űrkutatók vettek részt. Három nagyon aktív és nagyon fiatal szakember munkájuk égi és földi vonatkozásiról mesél.

PROGRAMAJÁNLÓ: Kozmikus katasztrófák árnyékában

PROGRAMAJÁNLÓ: Kozmikus katasztrófák árnyékábanInteraktív beszélgetés és planetáriumi műsor a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) szervezésében, május 25-én.

PROGRAMAJÁNLÓ: Felfedezők Napja

PROGRAMAJÁNLÓ: Felfedezők NapjaA május 11-én (szombaton) Budapesten, a Millenárison zajló egész napos ingyenes családi program kiemelt témája a Mars kutatása lesz.

Űrtábor: még három hét a kedvezményes jelentkezésig

Űrtábor: még három hét a kedvezményes jelentkezésigA szervező Magyar Asztronautikai Társaság várja az érdeklődő fiatalok jelentkezését a júliusi űrtáborba. (A cikk megjelenése után érkezett a hír, hogy május 15-ig lehet kedvezményes díjjal jelentkezni!)

Farkas Bertalannál jártunk (2. rész)

Farkas Bertalannál jártunk (2. rész)Az első magyar űrhajós nemrég megtisztelte az Űrvilágot egy beszélgetéssel, aminek közlését most folytatjuk.

Masat-1 USB vevő

Masat-1 USB vevőElkészült és már előjegyezhető egy kedvező árú, a magyar műhold jeleinek vételére alkalmas, a számítógéphez USB csatlakozó segítségével kapcsolható vevőberendezés.

Megint nyár, megint űrtábor!

Megint nyár, megint űrtábor!Bár az időjárás jelenleg nem utal rá, hamarosan akkor is itt a tavasz, aztán meg a nyár. Idén július elején is lesz űrtábor. Már várja a fiatalok jelentkezését a szervező Magyar Asztronautikai Társaság.

PROGRAMAJÁNLÓ: Új műsor a digitális Planetáriumban

PROGRAMAJÁNLÓ: Új műsor a digitális PlanetáriumbanA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) szakmai kirándulása – nem csak tagoknak.

Marokkói helyzetjelentés

Marokkói helyzetjelentésAz osztrák ÖWF (Österreichisches Weltraum Forum) 23 nemzet képviselőinek részvételével most tartja a MARS2013 Mars-analóg terepi szimulációs gyakorlatot, a Szahara északnyugati részén.

„Űrhajósjelöltek” Kecskeméten

„Űrhajósjelöltek” KecskemétenAugusztus 5-én az AXE nemzetközi versenyének döntősei elutaztak Kecskemétre, hogy a vadászpilóta-kiképző központban végrehajtsák rajtuk az orvosi alkalmassági vizsgálatokat.

Űrtábor: jelentkezés június 10-ig, végig kedvezménnyel!

Űrtábor: jelentkezés június 10-ig, végig kedvezménnyel!A szervező Magyar Asztronautikai Társaság meghosszabbította a jelentkezés határidejét a júliusi nyári űrtáborba. Ráadásul a részvételi díj végig kedvezményes marad!

Egy százalék az űrkutatásért – még nem késő!

Egy százalék az űrkutatásért – még nem késő!Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatás, az űrtevékenység népszerűsítését!

Magyarok a Marson – nyolcadszor

Magyarok a Marson – nyolcadszorKépes beszámoló a 8. Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyéről, amelyet április 6-án rendeztek Szegeden.

Farkas Bertalannál jártunk (3. rész)

Farkas Bertalannál jártunk (3. rész)Az interjú befejező részében Farkas Bertalan, aki a szervezésben és az űrutazók kiválasztásában is szerepet vállalt, az SXC és az AXE Apollo űrugrási lehetőségért zajló versenyéről beszél.

Farkas Bertalannál jártunk (1. rész)

Farkas Bertalannál jártunk (1. rész)Az SXC (Space Expedition Corporation) és az AXE márka 2013. januárban meghirdette közös versenyét, melynek során 22 „átlagembernek” biztosítanak helyet az SXC XCOR Lynx rakéta-meghajtású repülőgépén űrugrások végrehajtására, a súlytalanság megtapasztalására és a Föld kb. 103 km-es magasságból történő megtekintésére.

PROGRAMAJÁNLÓ: Idén is Jurij éjszakája

PROGRAMAJÁNLÓ: Idén is Jurij éjszakájaAhogy a világ számos más táján, úgy Budapesten is buli lesz az űrhajózás napján, április 12-én.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az űrkutatás múltja, jelene, jövője

PROGRAMAJÁNLÓ: Az űrkutatás múltja, jelene, jövőjeFarkas Bertalan, az első magyar űrhajós űrrepülése 33. évfordulójának tiszteletére nyílik kiállítás Százhalombattán, április 5-én.

PROGRAMAJÁNLÓ: ELTE Planetárium

PROGRAMAJÁNLÓ: ELTE PlanetáriumFebruár 28-ára planetárium-látogatást szervez tagjainak és más érdeklődőknek a MANT.

Egy százalék az űrkutatásért

Egy százalék az űrkutatásértHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatás, az űrtevékenység népszerűsítését!
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 702 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019