Álmuk a világűr Cikkek: 261 - 280

Farkas Bertalannál jártunk (1. rész)

Farkas Bertalannál jártunk (1. rész)Az SXC (Space Expedition Corporation) és az AXE márka 2013. januárban meghirdette közös versenyét, melynek során 22 „átlagembernek” biztosítanak helyet az SXC XCOR Lynx rakéta-meghajtású repülőgépén űrugrások végrehajtására, a súlytalanság megtapasztalására és a Föld kb. 103 km-es magasságból történő megtekintésére.

PROGRAMAJÁNLÓ: Idén is Jurij éjszakája

PROGRAMAJÁNLÓ: Idén is Jurij éjszakájaAhogy a világ számos más táján, úgy Budapesten is buli lesz az űrhajózás napján, április 12-én.

PROGRAMAJÁNLÓ: Az űrkutatás múltja, jelene, jövője

PROGRAMAJÁNLÓ: Az űrkutatás múltja, jelene, jövőjeFarkas Bertalan, az első magyar űrhajós űrrepülése 33. évfordulójának tiszteletére nyílik kiállítás Százhalombattán, április 5-én.

PROGRAMAJÁNLÓ: ELTE Planetárium

PROGRAMAJÁNLÓ: ELTE PlanetáriumFebruár 28-ára planetárium-látogatást szervez tagjainak és más érdeklődőknek a MANT.

Egy százalék az űrkutatásért

Egy százalék az űrkutatásértHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatás, az űrtevékenység népszerűsítését!

Súlytalansági repülések mindenkinek

Súlytalansági repülések mindenkinekNa jó, nem egészen mindenkinek... Az eddig főleg csak kutatók számára fenntartott francia Airbus A300-ason egy jegy ára közel 6000 euró.

Célpont a Mars – diákpályázat februári határidővel

Célpont a Mars – diákpályázat februári határidővelA közelgő téli szünetben sem késő még nekifogni a pályamunkák elkészítésének! A MANT felhívására most a Mars kutatásával kapcsolatos írásokat, rajzokat, terveket, videókat vagy feladatmegoldásokat várnak, általános és középiskolás diákoktól.

Űrhajós-látogatás a BME-n

Űrhajós-látogatás a BME-nCsütörtökön Marsha Ivins, ötszörös amerikai űrhajós tartott élvezetes előadást a budapesti Műegyetemen.

Magyar sikerek a riói olimpián (2. rész)

Magyar sikerek a riói olimpián (2. rész)Az augusztusban Brazíliában rendezett csillagászati diákolimpián nem voltak könnyűek a feladatok. Az erős mezőnyben két érmet is sikerült nyerniük a magyaroknak.

DIÁKPÁLYÁZAT: A cél a Mars

DIÁKPÁLYÁZAT: A cél a MarsMit kutatnál a Marson? Hogy dolgoznak ott az űrszondák? Menjenek-e emberek a vörös bolygóra? Írj, rajzolj, oldd meg a feladatokat, vagy készíts videót, engedd szabadon a fantáziád a MANT diákpályázatán. Idén először csapatok is indulhatnak!

Masat-1 USB vevő

Masat-1 USB vevőElkészült és már előjegyezhető egy kedvező árú, a magyar műhold jeleinek vételére alkalmas, a számítógéphez USB csatlakozó segítségével kapcsolható vevőberendezés.

Megint nyár, megint űrtábor!

Megint nyár, megint űrtábor!Bár az időjárás jelenleg nem utal rá, hamarosan akkor is itt a tavasz, aztán meg a nyár. Idén július elején is lesz űrtábor. Már várja a fiatalok jelentkezését a szervező Magyar Asztronautikai Társaság.

PROGRAMAJÁNLÓ: Új műsor a digitális Planetáriumban

PROGRAMAJÁNLÓ: Új műsor a digitális PlanetáriumbanA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) szakmai kirándulása – nem csak tagoknak.

Marokkói helyzetjelentés

Marokkói helyzetjelentésAz osztrák ÖWF (Österreichisches Weltraum Forum) 23 nemzet képviselőinek részvételével most tartja a MARS2013 Mars-analóg terepi szimulációs gyakorlatot, a Szahara északnyugati részén.

Célpont a Mars – meghosszabbított határidővel!

Célpont a Mars – meghosszabbított határidővel!A Magyar Asztronautikai Társaság idei diákpályázatára február 25-ig várják a pályamunkákat.

Hősnek tartják az űrhajósokat a fiatalok

Hősnek tartják az űrhajósokat a fiatalokEzt mutatják egy friss, ezer főből álló mintán végzett hazai közvélemény-kutatás adatai.

Magyar diákcsapat nyerte a MoonBots versenyt

Magyar diákcsapat nyerte a MoonBots versenytAz X Prize Alapítvány és a LEGO által diákoknak meghirdetett nemzetközi versenyben egy soproni diákokból álló csapat bizonyult a legjobbnak.

Magyar sikerek a riói olimpián (3. rész)

Magyar sikerek a riói olimpián (3. rész)Maguk a versenyzők is életre szóló élményként értékelték a részvételt a nemzetközi csillagászati diákolimpián.

Magyar sikerek a riói olimpián (1. rész)

Magyar sikerek a riói olimpián (1. rész)Nem, még nekünk sem sikerült megoldani az időutazást, de még csak látnokok sem vagyunk. Arról van szó, hogy idén nyáron nem csak sportban, hanem csillagászatban is olimpiát rendeztek, és ezen is szép sikereket értek el diákjaink.

Elkezdődött a 63. világűrkongresszus

Elkezdődött a 63. világűrkongresszusOktóber 1-jén egy formális megnyitóval elkezdődött a Nemzetközi Világűrkongresszus. Az öt napos rendezvényen több mint 1600 szakmai előadás hangzik el, emellett számos program nyújt lehetőséget a résztvevőknek kapcsolatépítésre.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 692 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus