Álmuk a világűr Cikkek: 241 - 260

Verseny és együttműködés – a világűrkongresszusról jelentjük

Verseny és együttműködés – a világűrkongresszusról jelentjükA versenyzés ma már nem országok közötti versenyzés, hanem inkább ötletek versenyzése, ugyanis több ezer ötlet van arra, hogyan és merre juthatunk a világűrbe – hangzott el a 64. Nemzetközi Világűrkongresszuson.

PÁLYÁZAT: Természettudományos kisfilmekre, középiskolásoknak

PÁLYÁZAT: Természettudományos kisfilmekre, középiskolásoknakAz InfoPark Alapítvány és az ELTE pályázati felhívása hidat szeretne képezni az egyetem és a középiskolák között.

FELHÍVÁS: A világűr titkai a Babilon Centerben

FELHÍVÁS: A világűr titkai a Babilon CenterbenFarkas Bertalan űrhajós és a Magyar Asztronautikai Társaság szakmai támogatásával egyedülálló élményprogram indul Budapesten, a Science Center Közhasznú Alapítvány által üzemeltetett Babilon Centerben.

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (3. rész)

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (3. rész) Juhos Norbert, az AXE versenyének magyarországi győztese a beszélgetés befejező részében elmondja, hogy mindenképpen repülni szeretne. Azt is megtudjuk, mi az a Holló.

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (1. rész)

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (1. rész) 2013. augusztus 11-én Magyarországon is véget ért az AXE márka januárban meghirdetett űrutazó-válogatása, ahol eldőlt, hogy ki lehet esélyes arra, hogy a nem túl távoli jövőben eljusson a világűrbe.

Megvan az AXE versenyének magyar győztese

Megvan az AXE versenyének magyar győzteseSzombaton lezárult az AXE Apollo Space Academy közép-európai megmérettetése. A magyar csapat legjobbja – aki légiközlekedési mérnöknek tanul – a tervek szerint decemberben Floridába utazik, hogy a többi nyertessel együtt megkezdje a felkészülést egy lehetséges űrugrásra.

Fiatal magyar kutatók az európai űrprogramokban (1. rész)

Fiatal magyar kutatók az európai űrprogramokban (1. rész)Március végén újabb hazai fejlesztésű műszer került a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére. Az eszköz megalkotásában itthoni műhelyekben dolgozó magyar űrkutatók vettek részt. Három nagyon aktív és nagyon fiatal szakember munkájuk égi és földi vonatkozásiról mesél.

PROGRAMAJÁNLÓ: Kozmikus katasztrófák árnyékában

PROGRAMAJÁNLÓ: Kozmikus katasztrófák árnyékábanInteraktív beszélgetés és planetáriumi műsor a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) szervezésében, május 25-én.

PROGRAMAJÁNLÓ: Felfedezők Napja

PROGRAMAJÁNLÓ: Felfedezők NapjaA május 11-én (szombaton) Budapesten, a Millenárison zajló egész napos ingyenes családi program kiemelt témája a Mars kutatása lesz.

Űrtábor: még három hét a kedvezményes jelentkezésig

Űrtábor: még három hét a kedvezményes jelentkezésigA szervező Magyar Asztronautikai Társaság várja az érdeklődő fiatalok jelentkezését a júliusi űrtáborba. (A cikk megjelenése után érkezett a hír, hogy május 15-ig lehet kedvezményes díjjal jelentkezni!)

PROGRAMAJÁNLÓ: A világűr titkai

PROGRAMAJÁNLÓ: A világűr titkaiTe is lehetsz űrhajós! – ez a mottója a budapesti Babilon Centerben tegnap óta látogatható új, interaktív programnak. A megnyitó vendége Farkas Bertalan volt.

PROGRAMAJÁNLÓ: Tudományok és Tehetségek Kertje

PROGRAMAJÁNLÓ: Tudományok és Tehetségek KertjeLátványos természettudományos kísérletek, izgalmas programok helyszíne lesz szeptember 21-én (szombaton) egész nap a Nemzeti Múzeum kertje.

FELHÍVÁS: Gyermekrajzverseny – műholdakról

FELHÍVÁS: Gyermekrajzverseny – műholdakrólAz ASTRA már harmadjára ad lehetőséget a gyerekeknek tehetségük megcsillogtatására. A vállalat a rajzversennyel idén az Orvosok Határok Nélkül szervezetet is támogatja.

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (2. rész)

Ki lesz a következő magyar a világűrben? (2. rész)Az Űrvilágnak Juhos Norbert, az AXE nemrég lezárult magyarországi válogatóján győztes „űrugrójelölt” beszélt magáról, a versenyről, várakozásairól.

Miért nincs KOMPSAT-4?

Miért nincs KOMPSAT-4?Pénteki cikkünkben, amelyben a legújabb koreai földmegfigyelő műhold felbocsátásáról adtunk hírt, ezt a kérdést tettük fel. Itt a válasz!

„Űrhajósjelöltek” Kecskeméten

„Űrhajósjelöltek” KecskemétenAugusztus 5-én az AXE nemzetközi versenyének döntősei elutaztak Kecskemétre, hogy a vadászpilóta-kiképző központban végrehajtsák rajtuk az orvosi alkalmassági vizsgálatokat.

Űrtábor: jelentkezés június 10-ig, végig kedvezménnyel!

Űrtábor: jelentkezés június 10-ig, végig kedvezménnyel!A szervező Magyar Asztronautikai Társaság meghosszabbította a jelentkezés határidejét a júliusi nyári űrtáborba. Ráadásul a részvételi díj végig kedvezményes marad!

Egy százalék az űrkutatásért – még nem késő!

Egy százalék az űrkutatásért – még nem késő!Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatás, az űrtevékenység népszerűsítését!

Magyarok a Marson – nyolcadszor

Magyarok a Marson – nyolcadszorKépes beszámoló a 8. Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyéről, amelyet április 6-án rendeztek Szegeden.

Farkas Bertalannál jártunk (3. rész)

Farkas Bertalannál jártunk (3. rész)Az interjú befejező részében Farkas Bertalan, aki a szervezésben és az űrutazók kiválasztásában is szerepet vállalt, az SXC és az AXE Apollo űrugrási lehetőségért zajló versenyéről beszél.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 692 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus