Álmuk a világűr Cikkek: 221 - 240

Hevesi Endre-díj

Hevesi Endre-díjBoth Előd, a Magyar Űrkutatási Iroda vezetője tudománynépszerűsítő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

JÁTÉK: Újabb űrkvíz, könyvnyereményért

JÁTÉK: Újabb űrkvíz, könyvnyereményértA MANT most Szegeden látható vándorkiállításához kapcsolódóan internetes játékot hirdetett. A könyvek mellett most egy kedvezményes űrtábori részvétel is a tét!

PROGRAMAJÁNLÓ: Kisműholdas missziók hazai lehetőségei

PROGRAMAJÁNLÓ: Kisműholdas missziók hazai lehetőségeiEzzel a címmel szerveznek ismeretterjesztő rendezvényt Miskolcon, április 9-én.

Szojuz-indítás és Mars-kutatás

Szojuz-indítás és Mars-kutatásA Galileo Webcast kedd délután és este élő internetes közvetítést ígér két érdekes űrvonatkozású eseményről is.

Már lehet jelentkezni a nyári űrtáborba

Már lehet jelentkezni a nyári űrtáborbaIdén június végén, Eger környékén lesz a Magyar Asztronautikai Társaság űrtábora.

Tudomány születik – meghívó könyvbemutatóra

Tudomány születik – meghívó könyvbemutatóraA „Tudomány születik. Elek László beszélgetései a magyar űrkutatás megteremtőivel” című új kötet ünnepélyes bemutatója március 13-án lesz Budapesten.

Ajánlja adója egy százalékát az űrkutatás népszerűsítésére

Ajánlja adója egy százalékát az űrkutatás népszerűsítéséreHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák a Magyar Asztronautikai Társaságot!

Civilek a világűrben – diákpályázat februári határidővel

Civilek a világűrben – diákpályázat februári határidővelJön a téli szünet, még épp ideje nekifogni a pályamunkák elkészítésének! A MANT felhívására idén az űrturizmus témájához kapcsolódó írásokat, rajzokat, terveket, videókat vagy feladatmegoldásokat várnak, általános és középiskolás diákoktól.

Lezárult az AXE Apollo Space Academy versenye

Lezárult az AXE Apollo Space Academy versenyeHazánkat Juhos Norbert 27 éves egyetemista képviselte, akinek bár nem sikerült jegyet szereznie az űrugrásra, mégis életre szóló élményekkel gazdagodott a floridai Kennedy Űrközpontban.

JÁTÉK: Ismét űrkvíz, könyvnyereményért

JÁTÉK: Ismét űrkvíz, könyvnyereményértA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) most Sopronban látható vándorkiállításához kapcsolódóan internetes játékot hirdetett.

Magyarok a Marson, kilencedszer

Magyarok a Marson, kilencedszerA 9. Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyét április 26-án tartják Székesfehérvárott. Internetes közvetítés is lesz, a Galileo Webcast jóvoltából.

PROGRAMAJÁNLÓ: Élet a Földön kívül

PROGRAMAJÁNLÓ: Élet a Földön kívülA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) ismeretterjesztő rendezvényt szervez Szegeden, április 11-én. Ekkor lesz a diákpályázat ünnepélyes díjátadója is.

PROGRAMAJÁNLÓ: Tavaszi előadások az Urániában

PROGRAMAJÁNLÓ: Tavaszi előadások az UrániábanÁprilis 11-én a Masat-1-ről, május 9-én érdekes légköroptikai jelenségekről hallgathatnak előadást a budapesti Uránia bemutató csillagvizsgálóban.

Tudomány születik – könyvbemutató

Tudomány születik – könyvbemutatóTudomány születik – Elek László beszélgetései a magyar űrkutatás megteremtőivel. A MANT kiadásában megjelent kötetet csütörtökön mutatták be a Kossuth Klubban.

Valami megváltozott...

Valami megváltozott...Nem káprázat, valóban megújult kinézetében az Űrvilág.hu űrkutatási hírportál, amely idén ünnepli a 12. születésnapját.

PROGRAMAJÁNLÓ: A világűr az európai polgárok szolgálatában

PROGRAMAJÁNLÓ: A világűr az európai polgárok szolgálatábanEzzel a címmel rendeznek konferenciát Budapesten, a Francia Intézetben március 18-án.

PROGRAMAJÁNLÓ: Szakmai kirándulás Kecskemétre

PROGRAMAJÁNLÓ: Szakmai kirándulás KecskemétreA MANT Budapestről induló buszos kirándulást szervez az érdeklődőknek a Kecskeméti Repülőkórházba, február 22-én (szombaton).

Magyar gyermekek sikere a nemzetközi rajzpályázaton

Magyar gyermekek sikere a nemzetközi rajzpályázatonÖt magyar nyertese is volt a harmadik ASTRA Tehetség gyermekrajzversenynek.

PROGRAMAJÁNLÓ: A végtelenbe és hovább

PROGRAMAJÁNLÓ: A végtelenbe és hovábbA világűr ihlette képzőművészeti alkotásokból nyílik kiállítás december 7-én (szombaton) este Budapesten, a népligeti Planetáriumban. Január végéig lesz látogatható.

Nevezzen el egy kisbolygót!

Nevezzen el egy kisbolygót! Van egy jó ötlete egy kisbolygó nevére? November 30-ig írja meg maximum 50 szóban. Ha szerencséje van, ön lehet a kisbolygó névadója.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 707 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019