Álmuk a világűr Cikkek: 161 - 180

Te is lehetsz űrhajós!

Te is lehetsz űrhajós!Magyarországra érkezett a nemzetközi űrkiállítás. Budapesten, a Millenárison március 15-ig látogatható.

DIÁKPÁLYÁZAT: A Marson messze túl

DIÁKPÁLYÁZAT: A Marson messze túlMit kutatnál, mit látnál a külső Naprendszerben? Írj, rajzolj, készíts videót, blogot vagy honlapot, engedd szabadon a fantáziád a MANT diákpályázatán! Egyének és csapatok is indulhatnak.

PROGRAMAJÁNLÓ: Tudománnyal a tévhitek ellen

PROGRAMAJÁNLÓ: Tudománnyal a tévhitek ellenA Szkeptikusok XXI. Országos Konferenciáját november 14-én (szombaton) rendezik Székesfehérváron.

Képes beszámoló az Űrkutatás Napjáról

Képes beszámoló az Űrkutatás NapjárólPéntek délután került sor az idei Űrkutatás Napjára a MANT szervezésében.

Nagyszerű magyar siker az ESA pályázatán

Nagyszerű magyar siker az ESA pályázatánAz ESA zeneszerzői pályázatán az orosházi Benkő Katalin szerzeményével az ötödik helyet szerezte meg. Gratulálunk!

Miért fontos a világűr?

Miért fontos a világűr?Ezzel a címmel hirdetett fotópályázatot a NASA és az ENSZ Világűriroda. A pályázat „arca” és házigazdája az egy évet az ISS-en töltő Scott Kelly.

Bejczy Antal (1930–2015)

Bejczy Antal (1930–2015)Életének 86. évében elhunyt Bejczy Antal fizikus, űrkutató, a NASA Sojourner marsjárójának egyik megalkotója.

Nyári Űrakadémia Gödöllőn

Nyári Űrakadémia GödöllőnA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) idén először rendezi meg az Űrakadémiát, 2015. augusztus 6-9. között.

Dr. Ill Márton (1930–2015)

Dr. Ill Márton (1930–2015)Rövid betegség után 2015. május 17-én egy torontói kórházban elhunyt Ill Márton űrkutató, csillagász, a fizikai tudományok doktora, címzetes egyetemi tanár, a magyar űrkutatás megteremtőinek egyike.

Visszatérés Mijakedzsimába

Visszatérés Mijakedzsimába2000-ben kitört a Japánhoz tartozó csendes-óceáni sziget vulkánja. Az akkor kitelepített lakosság többsége mostanra visszaköltözött. (A cikk végén szombati programajánló!)

Hamarosan űrkiállítás a Millenárison

Hamarosan űrkiállítás a MillenárisonA NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó hatalmas kiállítás érkezik Brüsszelből Budapestre. 2016. január 15. és március 15. között a Millenárison várja látogatóit a Gateway to Space.

FELHÍVÁS: Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2015

FELHÍVÁS: Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2015A Nők a Tudományban Egyesület a Magyar Tudományos Akadémia szakmai közreműködésével meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat űrtevékenység kategóriában.

Véget ért a 66. Nemzetközi Világűrkongresszus

Véget ért a 66. Nemzetközi VilágűrkongresszusOktóber 16-án véget ért az idei Nemzetközi Világűrkongresszus. A 66. IAC záróünnepsége során az Nemzetközi Asztronautikai Szövetség zászlaját a mexikói delegációnak adta át az izraeli szervezőbizottság.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkutatás Napja 2015

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkutatás Napja 2015A Magyar Asztronautikai Társaság idén október 2-án az Óbudai Egyetemen rendezi meg az Űrkutatás Napja elnevezésű ismeretterjesztő rendezvényt, amelyen minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Legyen Ön is Mars-kutató!

Legyen Ön is Mars-kutató!Az utóbbi években főként a leszállóegységeknek jutott a marsi felfedezések rivaldafényéből, pedig a teljes felszínre vonatkozó ismeretek többségét a keringőegységek gyűjtik a vörös bolygóról.

Űrzeneszerzők figyelmébe!

Űrzeneszerzők figyelmébe!Az Európai Űrügynökség (ESA) pályázatot hirdet. Ebben még nem lenne semmi különleges, de ezúttal nem űrszondát kell építeni, hanem zenét szerezni!

Miniszteri elismerés

Miniszteri elismerésAz NFM munkatársa, Horvai Ferenc kapott kitüntetést a hazai űrtevékenység érdekében végzett munkájáért.

ESA rajzpályázat – gyerekeknek

ESA rajzpályázat – gyerekeknekGyőztes nem lesz, de a CHEOPS űrtávcső 3000 rajzot – lekicsinyítve – magával visz a világűrbe. Október 15-ig várják a 8–14 éves gyerekek rajzait.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űr-lépték konferencia

PROGRAMAJÁNLÓ: Űr-lépték konferenciaAz első magyar űrrepülés 35. évfordulóján, május 26-án minden érdeklődőt várnak a szervezők.

Hevesi-díjat kapott az Űrvilág főszerkesztője

Hevesi-díjat kapott az Űrvilág főszerkesztőjeA hagyományokhoz híven idén is átadták a Hevesi Endréné Kalmár Magda által alapított Hevesi Endre-díjat.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 696 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019