Álmuk a világűr Cikkek: 161 - 180

„Űrnagyhatalom” lettünk

„Űrnagyhatalom” lettünkAz ünnepnapok alatt meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat a március 15-én záró Gateway to Space kiállítás a Millenárison.

Adó 1 százalék: az űrkutatás népszerűsítéséért

Adó 1 százalék: az űrkutatás népszerűsítéséértHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák a Magyar Asztronautikai Társaságot!

A Marson messze túl – pályázat diákoknak

A Marson messze túl – pályázat diákoknakMit kutatnál, mit látnál a külső Naprendszerben? Engedd szabadon a fantáziád a MANT diákpályázatán! Egyének és csapatok is indulhatnak, a határidő február 29.

Te is lehetsz űrhajós!

Te is lehetsz űrhajós!Magyarországra érkezett a nemzetközi űrkiállítás. Budapesten, a Millenárison március 15-ig látogatható.

DIÁKPÁLYÁZAT: A Marson messze túl

DIÁKPÁLYÁZAT: A Marson messze túlMit kutatnál, mit látnál a külső Naprendszerben? Írj, rajzolj, készíts videót, blogot vagy honlapot, engedd szabadon a fantáziád a MANT diákpályázatán! Egyének és csapatok is indulhatnak.

PROGRAMAJÁNLÓ: Tudománnyal a tévhitek ellen

PROGRAMAJÁNLÓ: Tudománnyal a tévhitek ellenA Szkeptikusok XXI. Országos Konferenciáját november 14-én (szombaton) rendezik Székesfehérváron.

Képes beszámoló az Űrkutatás Napjáról

Képes beszámoló az Űrkutatás NapjárólPéntek délután került sor az idei Űrkutatás Napjára a MANT szervezésében.

Nagyszerű magyar siker az ESA pályázatán

Nagyszerű magyar siker az ESA pályázatánAz ESA zeneszerzői pályázatán az orosházi Benkő Katalin szerzeményével az ötödik helyet szerezte meg. Gratulálunk!

Miért fontos a világűr?

Miért fontos a világűr?Ezzel a címmel hirdetett fotópályázatot a NASA és az ENSZ Világűriroda. A pályázat „arca” és házigazdája az egy évet az ISS-en töltő Scott Kelly.

Bejczy Antal (1930–2015)

Bejczy Antal (1930–2015)Életének 86. évében elhunyt Bejczy Antal fizikus, űrkutató, a NASA Sojourner marsjárójának egyik megalkotója.

Táguló határok – könyvbemutató

Táguló határok – könyvbemutatóTáguló határok – Elek László beszélgetései a 70-es, 80-as évek magyar űrkutatóival. A MANT kiadásában megjelent új kötetet pénteken mutatták be a Millenárison.

Bencze Pál (1929–2016)

Bencze Pál (1929–2016)Elhunyt Bencze Pál professzor, az első magyar űrkutatók egyike.

Űrrobotikai workshop a Gateway to Space kiállításon

Űrrobotikai workshop a Gateway to Space kiállításonMilyen az emberközpontú robotika és hogyan mérte az űrbeli sugárzást Farkas Bertalan és Charles Simonyi?

Hamarosan űrkiállítás a Millenárison

Hamarosan űrkiállítás a MillenárisonA NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó hatalmas kiállítás érkezik Brüsszelből Budapestre. 2016. január 15. és március 15. között a Millenárison várja látogatóit a Gateway to Space.

FELHÍVÁS: Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2015

FELHÍVÁS: Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2015A Nők a Tudományban Egyesület a Magyar Tudományos Akadémia szakmai közreműködésével meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat űrtevékenység kategóriában.

Véget ért a 66. Nemzetközi Világűrkongresszus

Véget ért a 66. Nemzetközi VilágűrkongresszusOktóber 16-án véget ért az idei Nemzetközi Világűrkongresszus. A 66. IAC záróünnepsége során az Nemzetközi Asztronautikai Szövetség zászlaját a mexikói delegációnak adta át az izraeli szervezőbizottság.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkutatás Napja 2015

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkutatás Napja 2015A Magyar Asztronautikai Társaság idén október 2-án az Óbudai Egyetemen rendezi meg az Űrkutatás Napja elnevezésű ismeretterjesztő rendezvényt, amelyen minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Legyen Ön is Mars-kutató!

Legyen Ön is Mars-kutató!Az utóbbi években főként a leszállóegységeknek jutott a marsi felfedezések rivaldafényéből, pedig a teljes felszínre vonatkozó ismeretek többségét a keringőegységek gyűjtik a vörös bolygóról.

Űrzeneszerzők figyelmébe!

Űrzeneszerzők figyelmébe!Az Európai Űrügynökség (ESA) pályázatot hirdet. Ebben még nem lenne semmi különleges, de ezúttal nem űrszondát kell építeni, hanem zenét szerezni!

Miniszteri elismerés

Miniszteri elismerésAz NFM munkatársa, Horvai Ferenc kapott kitüntetést a hazai űrtevékenység érdekében végzett munkájáért.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 702 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019