Álmuk a világűr Cikkek: 161 - 180

Véget ért a 66. Nemzetközi Világűrkongresszus

Véget ért a 66. Nemzetközi VilágűrkongresszusOktóber 16-án véget ért az idei Nemzetközi Világűrkongresszus. A 66. IAC záróünnepsége során az Nemzetközi Asztronautikai Szövetség zászlaját a mexikói delegációnak adta át az izraeli szervezőbizottság.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkutatás Napja 2015

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkutatás Napja 2015A Magyar Asztronautikai Társaság idén október 2-án az Óbudai Egyetemen rendezi meg az Űrkutatás Napja elnevezésű ismeretterjesztő rendezvényt, amelyen minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Legyen Ön is Mars-kutató!

Legyen Ön is Mars-kutató!Az utóbbi években főként a leszállóegységeknek jutott a marsi felfedezések rivaldafényéből, pedig a teljes felszínre vonatkozó ismeretek többségét a keringőegységek gyűjtik a vörös bolygóról.

Űrzeneszerzők figyelmébe!

Űrzeneszerzők figyelmébe!Az Európai Űrügynökség (ESA) pályázatot hirdet. Ebben még nem lenne semmi különleges, de ezúttal nem űrszondát kell építeni, hanem zenét szerezni!

Miniszteri elismerés

Miniszteri elismerésAz NFM munkatársa, Horvai Ferenc kapott kitüntetést a hazai űrtevékenység érdekében végzett munkájáért.

ESA rajzpályázat – gyerekeknek

ESA rajzpályázat – gyerekeknekGyőztes nem lesz, de a CHEOPS űrtávcső 3000 rajzot – lekicsinyítve – magával visz a világűrbe. Október 15-ig várják a 8–14 éves gyerekek rajzait.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űr-lépték konferencia

PROGRAMAJÁNLÓ: Űr-lépték konferenciaAz első magyar űrrepülés 35. évfordulóján, május 26-án minden érdeklődőt várnak a szervezők.

Hevesi-díjat kapott az Űrvilág főszerkesztője

Hevesi-díjat kapott az Űrvilág főszerkesztőjeA hagyományokhoz híven idén is átadták a Hevesi Endréné Kalmár Magda által alapított Hevesi Endre-díjat.

Űrhajózás napja a Planetáriumban

Űrhajózás napja a PlanetáriumbanAz Űrhajózás napja alkalmából a Népligetben, a TIT Budapesti Planetáriumában április 13-án (hétfőn) délután ingyenes rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

Fogadjon örökbe egy űrtáborozó diákot!

Fogadjon örökbe egy űrtáborozó diákot!A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2015-ben is megrendezi nyári Űrtáborát, ezúttal Sopronban.

Képes beszámoló az Űrkutatás Napjáról

Képes beszámoló az Űrkutatás NapjárólPéntek délután került sor az idei Űrkutatás Napjára a MANT szervezésében.

Nagyszerű magyar siker az ESA pályázatán

Nagyszerű magyar siker az ESA pályázatánAz ESA zeneszerzői pályázatán az orosházi Benkő Katalin szerzeményével az ötödik helyet szerezte meg. Gratulálunk!

Miért fontos a világűr?

Miért fontos a világűr?Ezzel a címmel hirdetett fotópályázatot a NASA és az ENSZ Világűriroda. A pályázat „arca” és házigazdája az egy évet az ISS-en töltő Scott Kelly.

Bejczy Antal (1930–2015)

Bejczy Antal (1930–2015)Életének 86. évében elhunyt Bejczy Antal fizikus, űrkutató, a NASA Sojourner marsjárójának egyik megalkotója.

Nyári Űrakadémia Gödöllőn

Nyári Űrakadémia GödöllőnA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) idén először rendezi meg az Űrakadémiát, 2015. augusztus 6-9. között.

Dr. Ill Márton (1930–2015)

Dr. Ill Márton (1930–2015)Rövid betegség után 2015. május 17-én egy torontói kórházban elhunyt Ill Márton űrkutató, csillagász, a fizikai tudományok doktora, címzetes egyetemi tanár, a magyar űrkutatás megteremtőinek egyike.

Visszatérés Mijakedzsimába

Visszatérés Mijakedzsimába2000-ben kitört a Japánhoz tartozó csendes-óceáni sziget vulkánja. Az akkor kitelepített lakosság többsége mostanra visszaköltözött. (A cikk végén szombati programajánló!)

PROGRAMAJÁNLÓ: Boldog születésnapot, Hubble!

PROGRAMAJÁNLÓ: Boldog születésnapot, Hubble!Hudoba György előadása április 28-án (kedden) délután lesz Székesfehérváron, a Művészetek Házában.

PROGRAMAJÁNLÓ: Újra Űrakadémia Klub

PROGRAMAJÁNLÓ: Újra Űrakadémia KlubA MANT rendezvénysorozatának következő állomásán, április 9-én várják az űr iránt érdeklődő fiatalokat (és a nem annyira fiatalokat is).

PROGRAMAJÁNLÓ: A Masat-1-ről Székesfehérváron

PROGRAMAJÁNLÓ: A Masat-1-ről Székesfehérváron15 ezerszer a Föld körül címmel tart előadást Horváth Gyula, a Masat-1 projektvezetője március 10-én (kedden) 17 órakor.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 692 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus