Álmuk a világűr Cikkek: 1 - 20

MANT Virtuális Űrtábor 2020

MANT Virtuális Űrtábor 2020A koronavírus-járvány miatt idén az online térbe költözik a hagyományos nyári Űrtábor. A székesfehérvári helyszín jövőre várja az érdeklődő diákokat.

Galileitől a Marsig

Galileitől a MarsigA tudomány és művészet reneszánsza – Barics Sándor alkotóművész bemutatkozása.

Crew Dragon: Irány az ISS!

Crew Dragon: Irány az ISS!A szerda estére várható űrtörténelmi indítást Trump elnök a helyszínről nézi, de ön se maradjon le róla! A Galileo Webcast magyar kommentárral adja a NASA TV elő műsorát.

Űrtábor és mentorprogram

Űrtábor és mentorprogramA MANT idei nyári Űrtábora július 5–11. között lesz Székesfehérváron. Már lehet jelentkezni résztvevőnek – május 1-jéig még kedvezménnyel –, és a diákokat támogató mentornak is.

Adófelajánlás az űrkutatásért!

Adófelajánlás az űrkutatásért!Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák a Magyar Asztronautikai Társaságot!

Éltető csillagunk, a Nap – pályázat diákoknak

Éltető csillagunk, a Nap – pályázat diákoknak10 és 18 év közötti diák vagy? Bővítsd tudásodat és szállj versenybe a nyereményekért a MANT diákpályázatán, amelynek idei témája a Nap. Beadási határidő: február 2.

Sumispace Űrbázis

Sumispace ŰrbázisSzándékosan nem űrmúzeumot írtam, bár jómagam is szívesen használom ezt a kifejezést – kezdi írását Schuminszky Nándor egy régi álmáról.

DIÁKPÁLYÁZAT: Éltető csillagunk, a Nap

DIÁKPÁLYÁZAT: Éltető csillagunk, a NapMutasd meg ötleteidet, szállj versenybe a nyereményekért a MANT idei diákpályázatán, amelynek témája a Nap!

Karrier az ESA-nál? Miért is ne!

Karrier az ESA-nál? Miért is ne!Számomra kellemes meglepetés volt, hogy az Európai Űrügynökség (ESA) eljött Magyarországra munkaerőt toborozni.

ESA toborzó a BME-n

ESA toborzó a BME-nOktóber 3-án tájékoztatják az egyetemistákat a karrierlehetőségekről az Európai Űrügynökségnél.

Bélyegek a magyar űrrepülés 40. évfordulójára

Bélyegek a magyar űrrepülés 40. évfordulójáraA Magyar Posta június 3-án egy négy bélyegből álló kisívet jelentetett meg Farkas Bertalan 1980-as űrrepülésének emlékére.

A Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj eredményei

A Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj eredményeiA NOVOFER Alapítvány a Műszaki Szellemi Alkotásért idén „Űr–Technológia–Föld” címmel hirdette meg középiskolásoknak szóló ösztöndíjpályázatát.

KÖZLEMÉNY: Elmaradó pódiumbeszélgetés

KÖZLEMÉNY: Elmaradó pódiumbeszélgetésA korábban az Űrvilág cikkeiben is meghirdetett március 11-i rendezvényt a műholdseregek hatásairól egy későbbi időpontban tartják meg.

340 nap alatt a Föld körül

340 nap alatt a Föld körülEzt egyszerűen nem szabad kihagyni: magyar diákok készítettek portréfilmet Scott Kellyről, aki egyhuzamban közel egy évet töltött a Nemzetközi Űrállomáson.

DIÁKPÁLYÁZAT: Űr – Technológia – Föld

DIÁKPÁLYÁZAT: Űr – Technológia – FöldA Gábor Dénes középiskolai ösztöndíj 2020-as kiírásának témája az űrkutatással kapcsolatos.

Űrtábor karácsonyra!

Űrtábor karácsonyra!Különleges karácsonyi ajándékon gondolkodik? Lepje meg gyermekét, unokáját egy életre szóló űrélménnyel! A MANT nyári űrtáborába most december végéig kedvezménnyel lehet jelentkezni.

PROGRAMAJÁNLÓ: Magyari Béla-kiállítás

PROGRAMAJÁNLÓ: Magyari Béla-kiállításNovember 23-án nyílik a Magyari Béla életútját bemutató kiállítás Kiskunfélegyházán, a Kiskun Múzeumban.

Űrakadémia fesztivál 2019

Űrakadémia fesztivál 2019Öt nap Földünkről, műholdtávlatból – augusztus elején zajlott a MANT Űrakadémia.

Űrkutatás Napja 2019

Űrkutatás Napja 2019A MANT hagyományos, október 17-ére tervezett őszi rendezvényének idei témája a 20 éves Nemzetközi Űrállomás lesz. A helyszín az MTA székháza.

Lángos a világűr határán

Lángos a világűr határánAugusztus közepén különleges teher indult útjára a sztratoszférába.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 706 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019