A nemzetbiztonságért Cikkek: 241 - 260

Észak-Korea műholdat indított?

Észak-Korea műholdat indított?A nemzetközi közösség már egy ideje aggodalommal figyelte az észak-koreai rakétatechnika kipróbálására tett előkészületeket.

Négy műhold indult Ariane-5 rakétával

Négy műhold indult Ariane-5 rakétávalAz európai nehézrakéta idei első startjával egyszerre két civil távközlési és két katonai mesterséges holdat állított pályára.

Amerikai kémműhold indult

Amerikai kémműhold indultAz NROL-26 jelzésű űreszköz az ellenséges hírközlés lehallgatására készült.

Teljes a német radaros kémműholdak flottája

Teljes a német radaros kémműholdak flottájaOrosz Kozmosz-3M rakétával pályára állt a SAR-Lupe sorozat ötödik műholdja is.

Ionoszféra-figyelő katonai műhold

Ionoszféra-figyelő katonai műholdAz amerikai légierő most indult új kísérleti mesterséges holdja a rádiós kommunikációban és a műholdas navigációban bekövetkező zavarokat igyekszik majd előre jelezni.

Új amerikai kémműhold indult

Új amerikai kémműhold indultA start érdekessége, hogy az Atlas-5 hordozórakéta most először emelkedett fel Kaliforniából.

Adatokat is sugárzott az iráni kutatórakéta

Adatokat is sugárzott az iráni kutatórakétaA február elején felbocsátott eszköz 200-250 km felszín feletti magasságot ért el.

Lelövik, ugye?

Lelövik, ugye?Lehet, hogy ugyanaz lesz a sorsa az irányíthatatlanná vált amerikai kémholdnak, mint annak a kiszolgált kínai űreszköznek, amellyel tavaly kísérleteztek...

Izraeli kémműhold indiai rakétával

Izraeli kémműhold indiai rakétávalAz ellenséges katonai tevékenység figyelésére szolgáló titkos műhold ma PSLV rakétával sikeresen Föld körüli pályára állt.

Egy start képei

Egy start képeiTitkos amerikai távközlési műholdat indítottak Atlas-5 rakétával.

Új amerikai katonai távközlési műhold

Új amerikai katonai távközlési műhold A WGS-2 startjával az Irakban és Afganisztánban szolgáló erők rég várt szélessávú hírközlési kapacitáshoz juthatnak.

Áttörés a katonai űrműveletekben?

Áttörés a katonai űrműveletekben?Az amerikaiak állítólag képesek észrevétlenül megközelíteni egy geostacionárius műholdat. A sajátjukat így szerencsés esetben megjavíthatják, az ellenségét viszont akár tönkre is tehetik...

A harmadik COSMO-SkyMed hold

A harmadik COSMO-SkyMed holdAmerikai Delta-2 rakétával startolt az olasz radarműhold-sorozat legújabb tagja.

Ariane alkonyatkor

Ariane alkonyatkorEgy brit katonai távközlési és egy török műsorszóró holdat állítottak pályára Kourouból Ariane-5 rakétával.

Ismét bővült a német kémműholdak hálózata

Ismét bővült a német kémműholdak hálózataNegyedik alkalommal indítottak radaros felderítő műholdat a SAR-Lupe sorozatban.

Elmúlt a „műholdveszély”

Elmúlt a „műholdveszély”Magyar idő szerint ma hajnalban az amerikai haditengerészet megsemmisítette a Föld sűrű légkörébe irányítatlanul belépni készülő felderítő műholdat.

Műholdlelövés - nemzetközi reakciók

Műholdlelövés - nemzetközi reakciókA kínaiak és az oroszok sem szalasztották el az alkalmat, hogy aggodalmukat fejezzék ki, amiért az amerikaiak megsemmisítenék hibás kémműholdjukat.

Amerikai kémműhold zuhanhat le

Amerikai kémműhold zuhanhat leFebruár-március környékén érhet Földet az a nagyméretű amerikai mesterséges hold, amely fölött elvesztették az irányítást. Hogy hol, az nem tudható előre...

Kanadai radarműhold indult

Kanadai radarműhold indultA nagy sikerű Radarsat-1 utóda szolgáltatja majd a legjobb felbontású kereskedelmi radarképeket a Föld felszínéről.

A második olasz radaros földmegfigyelő hold

A második olasz radaros földmegfigyelő holdFél évvel az első után pályára állt az olasz COSMO-SkyMed műholdrendszer második tagja is.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Összesen 319 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019