A nemzetbiztonságért Cikkek: 221 - 240

Kémműhold indult Izraelből

Kémműhold indult IzraelbőlAz Ofeq-9-ről jóformán csak az indítás ténye és néhány egyértelmű információ nyilvános.

Öt hónap után megint Ariane-5

Öt hónap után megint Ariane-5Az európai nehézrakéta egy kereskedelmi és egy katonai távközlési műholdat állított pályára.

„Potyautasok” az új Iridium műholdakon

„Potyautasok” az új Iridium műholdakonA mobil távközlési műholdrendszer új generációs tagjain más fedélzeti berendezéseket is szívesen elhelyezne az Iridium cég. Az amerikai légierő is komolyan érdeklődik a lehetőség iránt.

A műholdas távérzékelés éve

A műholdas távérzékelés éveAz Űrvilág 2010-re az űrkutatás legfontosabb alkalmazásai közül a távérzékelést választotta kiemelt témájának.

Katonai távközlési műhold indult Floridából

Katonai távközlési műhold indult FloridábólA WGS-3 az amerikai hadsereg rendelkezésére álló hang-, kép- és adatátviteli kapacitást bővíti.

Amerikai katonai meteorológiai hold indult

Amerikai katonai meteorológiai hold indultA DMSP-F18 jelű műhold az amerikai légierő időjárás-előrejelző flottájához csatlakozik.

Műholdas adatok a repülőgép-eltűnés vizsgálatára

Műholdas adatok a repülőgép-eltűnés vizsgálatáraAmerikai katonai mesterséges holdak adatait is átvizsgálják, hogy valamit megtudjanak az Air France hétfőn szerencsétlenül járt Rio de Janeiro-Párizs járatának sorsáról.

Amerikai katonai műhold indult

Amerikai katonai műhold indultAz ellenséges rakéták megfigyelésére szolgáló új technológiákat próbálnak ki a tegnap felbocsátott űreszközzel.

Olasz katonai távközlési műhold indult

Olasz katonai távközlési műhold indultA Sea Launch tengeri Odyssey indítóplatformjáról egy Zenyit hordozórakéta állította pályára a SICRAL-1B mesterséges holdat.

Szenzációs műholdkép az észak-koreai rakétáról

Szenzációs műholdkép az észak-koreai rakétárólA DigitalGlobe WorldView-1 műholdja emelkedés közben kapta lencsevégre az észak-koreai rakétát. Az indítóállást borító füstfelhő is jól látható.

A globális terepmodell felé – új német radaros műhold

A globális terepmodell felé – új német radaros műholdA TanDEM-X egy másik műholddal (TerraSAR-X) kötelékben repülve, radar-interferometriás mérésekkel, három év alatt a földfelszín eddigi legprecízebb magassági modelljét lesz képes megalkotni.

Az X-37B titkos első küldetése

Az X-37B titkos első küldetéseFelszállt az Amerikai Légierő pilóta nélküli, többször felhasználható űrrepülőgépe, hogy megkezdje első próbarepülését.

A Proton rakéta idei első startja

A Proton rakéta idei első startjaAz orosz nehézrakéta egy hazai katonai távközlési mesterséges holdat állított Föld körüli pályára.

Az Ariane-5 évzárója

Az Ariane-5 évzárójaAz európai hordozórakéta idén hetedszer egy francia katonai távérzékelő műholdat állított pályára.

Titkos japán kémműhold indult

Titkos japán kémműhold indultA szigetország eddigi legfejlettebb információgyűjtő űreszköze szombaton állt pályára.

Katonai műholdindítás Floridából

Katonai műholdindítás FloridábólKét amerikai kísérleti rakétafegyverzet-ellenőrző műhold indult ma Delta-2 hordozórakétával.

Katonai kísérlet és gyógyszerteszt

Katonai kísérlet és gyógyszertesztAmerikából egyszerre indult a légierő kísérleti távérzékelő műholdja és a NASA kutatóholdja.

Új orosz kémműhold indult

Új orosz kémműhold indultA Szojuz rakétával Föld körüli pályára állított űreszközön állítólag nagyfelbontású felvételek készítésére alkalmas kamerát és filmkazettákat helyeztek el.

Radaros kémműhold indult Indiából

Radaros kémműhold indult IndiábólAz űreszközt Izraeltől vásárolták, és elsősorban a gyanús pakisztáni tevékenység megfigyelésére szánják.

Nem érte el pályáját az észak-koreai műhold

Nem érte el pályáját az észak-koreai műholdAmerikai megfigyelések szerint a tegnap felbocsátott rakéta harmadik fokozata felmondta a szolgálatot.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Összesen 319 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019