A nemzetbiztonságért Cikkek: 221 - 240

Radaros kémműhold indult Indiából

Radaros kémműhold indult IndiábólAz űreszközt Izraeltől vásárolták, és elsősorban a gyanús pakisztáni tevékenység megfigyelésére szánják.

Nem érte el pályáját az észak-koreai műhold

Nem érte el pályáját az észak-koreai műholdAmerikai megfigyelések szerint a tegnap felbocsátott rakéta harmadik fokozata felmondta a szolgálatot.

Új amerikai katonai távközlési műhold

Új amerikai katonai távközlési műhold A WGS-2 startjával az Irakban és Afganisztánban szolgáló erők rég várt szélessávú hírközlési kapacitáshoz juthatnak.

Áttörés a katonai űrműveletekben?

Áttörés a katonai űrműveletekben?Az amerikaiak állítólag képesek észrevétlenül megközelíteni egy geostacionárius műholdat. A sajátjukat így szerencsés esetben megjavíthatják, az ellenségét viszont akár tönkre is tehetik...

A harmadik COSMO-SkyMed hold

A harmadik COSMO-SkyMed holdAmerikai Delta-2 rakétával startolt az olasz radarműhold-sorozat legújabb tagja.

Ariane alkonyatkor

Ariane alkonyatkorEgy brit katonai távközlési és egy török műsorszóró holdat állítottak pályára Kourouból Ariane-5 rakétával.

Ismét bővült a német kémműholdak hálózata

Ismét bővült a német kémműholdak hálózataNegyedik alkalommal indítottak radaros felderítő műholdat a SAR-Lupe sorozatban.

Elmúlt a „műholdveszély”

Elmúlt a „műholdveszély”Magyar idő szerint ma hajnalban az amerikai haditengerészet megsemmisítette a Föld sűrű légkörébe irányítatlanul belépni készülő felderítő műholdat.

Műholdlelövés - nemzetközi reakciók

Műholdlelövés - nemzetközi reakciókA kínaiak és az oroszok sem szalasztották el az alkalmat, hogy aggodalmukat fejezzék ki, amiért az amerikaiak megsemmisítenék hibás kémműholdjukat.

Amerikai kémműhold zuhanhat le

Amerikai kémműhold zuhanhat leFebruár-március környékén érhet Földet az a nagyméretű amerikai mesterséges hold, amely fölött elvesztették az irányítást. Hogy hol, az nem tudható előre...

Szenzációs műholdkép az észak-koreai rakétáról

Szenzációs műholdkép az észak-koreai rakétárólA DigitalGlobe WorldView-1 műholdja emelkedés közben kapta lencsevégre az észak-koreai rakétát. Az indítóállást borító füstfelhő is jól látható.

Észak-Korea műholdat indított?

Észak-Korea műholdat indított?A nemzetközi közösség már egy ideje aggodalommal figyelte az észak-koreai rakétatechnika kipróbálására tett előkészületeket.

Négy műhold indult Ariane-5 rakétával

Négy műhold indult Ariane-5 rakétávalAz európai nehézrakéta idei első startjával egyszerre két civil távközlési és két katonai mesterséges holdat állított pályára.

Amerikai kémműhold indult

Amerikai kémműhold indultAz NROL-26 jelzésű űreszköz az ellenséges hírközlés lehallgatására készült.

Teljes a német radaros kémműholdak flottája

Teljes a német radaros kémműholdak flottájaOrosz Kozmosz-3M rakétával pályára állt a SAR-Lupe sorozat ötödik műholdja is.

Ionoszféra-figyelő katonai műhold

Ionoszféra-figyelő katonai műholdAz amerikai légierő most indult új kísérleti mesterséges holdja a rádiós kommunikációban és a műholdas navigációban bekövetkező zavarokat igyekszik majd előre jelezni.

Új amerikai kémműhold indult

Új amerikai kémműhold indultA start érdekessége, hogy az Atlas-5 hordozórakéta most először emelkedett fel Kaliforniából.

Adatokat is sugárzott az iráni kutatórakéta

Adatokat is sugárzott az iráni kutatórakétaA február elején felbocsátott eszköz 200-250 km felszín feletti magasságot ért el.

Lelövik, ugye?

Lelövik, ugye?Lehet, hogy ugyanaz lesz a sorsa az irányíthatatlanná vált amerikai kémholdnak, mint annak a kiszolgált kínai űreszköznek, amellyel tavaly kísérleteztek...

Izraeli kémműhold indiai rakétával

Izraeli kémműhold indiai rakétávalAz ellenséges katonai tevékenység figyelésére szolgáló titkos műhold ma PSLV rakétával sikeresen Föld körüli pályára állt.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Összesen 304 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus