A nemzetbiztonságért Cikkek: 121 - 140

Jaokan-26

Jaokan-26Kínában sincs még vége az űrévnek. Pályára állítottak egy újabb – a hivatalos verzió szerint földmegfigyelő, valószínűleg katonai – műholdat.

Repül a Kondor

Repül a KondorCsütörtökön Bajkonurból egy Sztrela rakéta indította a Kondor-E1 radaros felderítő műholdat. A megrendelő Dél-Afrika.

Kínából egy héten belül a harmadik

Kínából egy héten belül a harmadikHétfőn egy kísérleti katonai műhold állt pályára az ázsiai ország területéről.

Újra itt a Proton

Újra itt a ProtonA előző, sikertelen start után négy hónapnyi szünet következett. Most egy orosz katonai műholddal tért vissza a hordozórakéta.

Pályán a WorldView-3

Pályán a WorldView-3Az eddigi legfeljettebb kereskedelmi földmegfigyelő műhold az amerikai DigitalGlobe cég megrendelőit szolgálja majd.

Társaikat figyelő műholdak indultak

Társaikat figyelő műholdak indultakEgy kémkedő műholdpáros és egy kis kísérleti hold osztotta meg az amerikai Delta-4 rakéta orrkúpja alatti helyet a legutóbbi katonai indítás alkalmával.

NROL-33: titkos katonai távközlési hold

NROL-33: titkos katonai távközlési holdÚjabb tökéletes start egy Atlas-5 rakétával, Floridából.

Az Airbus építheti a perui műholdat

Az Airbus építheti a perui műholdatAz európai űripari cég 211 millió dolláros megbízást kapott a katonai távérzékelő műhold elkészítésére. Hamarosan még négyet is eladhatnak.

Vissza a jövőbe

Vissza a jövőbeObama elnök évekkel ezelőtti stratégiai irányváltása – a magánszektor bevonása az űrfejlesztésekbe – úgy tűnik, furcsa visszarendeződéshez vezet, a hadsereg saját potenciált fejleszt.

Ofek-10: izraeli kémműhold

Ofek-10: izraeli kémműholdA szerdán indult Ofek-10 radaros megfigyelések végzésére képes.

Két nap, két Szojuz, két starthelyről

Két nap, két Szojuz, két starthelyrőlDecember 25-én Pleszeckből, 26-án Bajkonurból indítottak egy-egy Szojuz-2.1b hordozórakétát.

NROL-35: amerikai kémműhold indult

NROL-35: amerikai kémműhold indultA start szombaton egy Atlas-5 rakétával történt a kaliforniai Vendenberg Légitámaszpontról.

22 hónap után tért vissza

22 hónap után tért visszaAz Amerikai Légierő titkos feladatot végző X-37B mini-űrrepülője landolt Kaliforniában.

Valami indult Floridából...

Valami indult Floridából...Az amerikai műhold neve CLIO, de ennél sokkal többet nem is hoztak nyilvánosságra róla.

Az idei második start Kínából

Az idei második start KínábólAz előző évek tempójához képest meglepetés, hogy március után csak most indítottak másodszor űreszközt az ázsiai országból.

A Lockheed Martin húzhatja fel az új űrkerítést

A Lockheed Martin húzhatja fel az új űrkerítéstAz Amerikai Légierő a mostaninál tízszer több űrszemétdarab követését reméli a 2018-ra elkészülő radartól.

Kobalt: orosz katonai kémműhold indult

Kobalt: orosz katonai kémműhold indultAz optikai felderítésre alkalmas, klasszikus filmes módszert alkalmazó, titkos űreszköz a nem túl kifejező Kozmosz-2495 jelzést kapta.

Megint Kazahsztán!

Megint Kazahsztán!Két napon belül a második kazah műhold állt pályára. Ezúttal a közép-ázsiai ország első földmegfigyelő holdja, a KazEOSat-1 indult, európai Vega rakétával.

NROL-67: új amerikai kémműhold

NROL-67: új amerikai kémműholdA részleteiben titkos indítás során egy feltehetően geoszinkron pályára szánt „hallgatózó” űreszközt bocsátottak fel.

Új amerikai katonai meteorológiai hold

Új amerikai katonai meteorológiai holdA start Atlas-5 rakétával, a kaliforniai Vandenberg Légitámaszpontról történt. A műhold 15 évet várt raktárban...
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Összesen 319 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019