A Holdnál Cikkek: 61 - 72

Hajsza a holdi víz után

Hajsza a holdi víz utánVan-e víz – persze nem folyékony – a Föld jó öreg, korábban csontszáraznak hitt kísérőjén? A Science magazin holnapi számában megjelenő cikkek szerint igen!

Gondban az LCROSS

Gondban az LCROSSA NASA holdi becsapódásra készített szondája szombaton váratlanul elhasználta a manőverezésre szolgáló hajtóanyaga több mint felét. Az irányítók feje most amiatt főhet, hogy megmentsék a küldetést.

Az LRO első képei a régi holdi leszállóhelyekről

Az LRO első képei a régi holdi leszállóhelyekrőlMa nyilvánosságra hozták a NASA Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) szondájának első olyan nagyfelbontású felvételeit, amelyeket korábbi Apollo leszállóhelyekről készített.

Úton az amerikai holdszonda

Úton az amerikai holdszondaAz Atlas-5 rakéta magyar idő szerint csütörtök éjjel állította pályára a Lunar Reconnaissance Orbitert.

Az amerikai holdszonda indítása elé

Az amerikai holdszonda indítása eléA tervek szerint június 17-én startolhat a várva várt Lunar Reconnaissance Orbiter. Most először pillanthatjuk majd meg – legalább néhány képpont erejéig – a Holdon maradt űreszközöket is!

Küldje a nevét a Holdhoz

Küldje a nevét a HoldhozNem először, és bizonyára nem is utoljára adatik meg a lehetőség, hogy a Hold körül keringjünk – még ha csak „névlegesen” is. Most az amerikai Lunar Reconnaissance Orbiterre lehet jelentkezni.

Az Apollo-12 leszállóhelye – ma

Az Apollo-12 leszállóhelye – maA Hold körüli pályán keringő amerikai Lunar Reconnaissance Orbiter lefényképezte az Apollo-12 leszállóhelyét is.

Egy holdi leszállóhely újabb részletei

Egy holdi leszállóhely újabb részleteiA NASA Lunar Reconnaissance Orbiter szondája folytatja az egykori Apollo leszállóhelyek fényképezését. A Fra Mauro őrzi az Apollo-14 űrhajósainak lábnyomait, majdnem a Cone-kráterig...

Az LRO első képei a Holdról

Az LRO első képei a HoldrólElküldte bemutatkozó felvételeit az új amerikai űrszonda. A Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) június 23-án érte el a Holdat.

Van-e víz a Holdon?

Van-e víz a Holdon?A póluskörnyéki kráterek sötét mélyén jelentős vízjégkészletek lehetnek – vagy nem! A kérdésről évek óta szenvedélyes vita folyik.

Késik az amerikai holdszonda indítása

Késik az amerikai holdszonda indításaAz idei év vége helyett legkorábban jövő február végén startolhat a Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

A Bush-program első űrszondája

A Bush-program első űrszondájaA NASA közzétette Bush elnök Nemzeti Vízióként is nevezett programja első űrszondájának főbb adatait. Az űrszonda célpontja a Hold lesz.
Oldalak: 1 2 3 4
Összesen 72 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus