A hét képe Cikkek: 661 - 680

A Madárfészek madártávlatból

A Madárfészek madártávlatbólAz idei nyári olimpiai játékok zárónapján a pekingi olimpiai stadiont és környékét láthatjuk nagyfelbontású űrfelvételen.

REJTVÉNY: Magyarok az Űrkorszakban

REJTVÉNY: Magyarok az ŰrkorszakbanA nemrég megjelent Űrkorszak című könyvben a hazai űrkutatás múltjáról, jelenéről és jövőjéről is szó esik. Új rejtvénysorozatunk első fordulójában egy szerencsés megfejtőnk megnyerheti az Ekren Kiadó kötetét.

Lagúnák és korallzátonyok

Lagúnák és korallzátonyokAz UNESCO idei 27 új világörökségi helyszíne közül az egyiket, Új-Kaledónia lagúnáit mutatjuk be űrfelvételen.

MEGFEJTÉS: A Nap kisgyermekei

MEGFEJTÉS: A Nap kisgyermekeiGalileo, NEAR-Shoemaker, Deep Space-1, Stardust, Hayabusa – ezek az űrszondák mind jártak már kisbolygók közelében. Cikkünk végén a Typotex Kiadó könyvének nyertesét is megnevezzük.

REJTVÉNY: A Nap kisgyermekei

REJTVÉNY: A Nap kisgyermekeiAndré Brahic A Nap gyermekei című kötetének harmadik példányáért a kisbolygók űrszondás kutatásával kapcsolatos kérdést kell megválaszolni. A szerencsés nyertes megkapja a Typotex Kiadó könyvét.

Nagy Fehér Hely

Nagy Fehér HelyA dél-afrikai Namíbia északi területeit mutatja az Envisat színpompás űrfelvétele.

REJTVÉNY: Az Uránusz gyermekei

REJTVÉNY: Az Uránusz gyermekeiAz Uránusz ma ismert holdjainak többségét a bolygó mellett 1986-ban elrepülő Voyager-2 űrszonda felvételein fedezték fel. A nyereménykönyvért folyó versenyben mostani képeinkkel és kérdéseinkkel a holdak világába kalandozunk.

MEGFEJTÉS: A Nap gyermekei

MEGFEJTÉS: A Nap gyermekeiA Neptunusz gyűrűiről először a Voyager-2 készített felvételeket, amikor 1989-ben elhaladt a bolygó közelében. Megtudhatjuk azt is, hogy ki nyerte a jutalomkönyvet.

A Föld, mint „idegen bolygó”

A Föld, mint „idegen bolygó”A nemrég új feladatot kapott Deep Impact űrszonda 50 millió kilométer távolságból fényképezte a Föld-Hold rendszert.

Felülről is Phoenix

Felülről is PhoenixA Mars Reconnaissance Orbiter máris készített egy olyan felvételt, amelyen a Mars felszínén álló Phoenix űrszonda látható.

Ki hogy műveli a földjét?

Ki hogy műveli a földjét?A világ különböző tájain más-más mezőgazdasági termelési módszerek alakultak ki. A néha meghökkentően eltérő látványt jól érzékeltetik az űrfelvételek.

Olvadó grönlandi fjordok - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásáról

Olvadó grönlandi fjordok - Űrfelvétel az ELTE műholdvevő állomásárólGrönland keleti partvidéke az ELTE budapesti műholdvevő állomása vételkörzetének a legszélén helyezkedik el. Az állomáson lassan 4 éve zajló MODIS-vétel során most először látunk ilyen mélyen a sziget belseje irányába, ráadásul felhőmentes képen.

Napfogyatkozás a Terra szemével

Napfogyatkozás a Terra szemévelAz augusztus 1-jén bekövetkezett napfogyatkozásról sok gyönyörű és látványos földi felvételt láthattunk. Mi most más nézőpontból mutatjuk be e ritka csillagászati jelenséget.

Homokvihar az Arab-félszigetről

Homokvihar az Arab-félszigetrőlJúlius elején hatalmas homok- és porfelhőt vitt a szél a Perzsa (Arab)-öböl fölött egészen Iránig, sőt még tovább.

MEGFEJTÉS: Az Uránusz gyermekei

MEGFEJTÉS: Az Uránusz gyermekeiOberon, Titania, Ariel, Umbriel, Miranda, más Shakespeare-hősök - ezek mind az Uránusz holdjainak nevei. De mi a neve mostani jutalomkönyvünk nyertesének?

Tengerpart a messzi északon

Tengerpart a messzi északonA Kanada északi részén található Akimiski-sziget partját műholdfelvételen vizsgálva, jól látható a jégkorszakot követő felszínemelkedés hatása.

Az EB-döntő helyszíne az űrből

Az EB-döntő helyszíne az űrbőlA labdarúgó Európa-bajnokság ma esti döntőjét Bécsben játssza Németország és Spanyolország válogatottja.

REJTVÉNY: A Nap gyermekei

REJTVÉNY: A Nap gyermekeiÚjabb hármas rejtvénysorozatunkban André Brahic: A Nap gyermekei című könyvének példányait lehet megnyerni a Typotex Kiadó jóvoltából. Az első kérdés gyűrűkkel kapcsolatos.

Autópálya az űrből

Autópálya az űrbőlA dél-olaszországi Nardò tesztpályát és környékét mutatja a Nemzetközi Űrállomásról készített fotó.

Egy nap a Marson

Egy nap a MarsonA bolygóra tegnap leszállt amerikai Phoenix űrszondával (és űrszondáról) készített képek közül hármat mutatunk be.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Összesen 911 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020