A hét képe Cikkek: 541 - 560

Földrengés Chilében

Földrengés ChilébenA február 27-én kipattant nagyerejű földrengés körülményeit és hatásait űreszközökkel is vizsgálják. De tényleg elbillent-e a Föld?

Hóban az amerikai főváros (is)

Hóban az amerikai főváros (is)Február elején régen nem látott intenzitású hóvihar érte el Washingtont és környékét.

Köd a Pó völgyében

Köd a Pó völgyébenAz Envisat január 19-én készült felvételén az egész folyóvölgyet köd borítja. Északra az Alpok havas karéja látható.

Egy óriás születése

Egy óriás születése1967. november 9. Általában az ismeretlenség köde veszi körül ezt a dátumot, pedig elmondhatjuk, hogy az űrhajózás egyik legnagyobb piros betűs ünnepe kellene, hogy legyen.

Marsi „szempillák”

Marsi „szempillák”A Marsról készített egyik legújabb felvételen egyesek fákat, mások szempillákat vélnek felfedezni, pedig csak egy érdekes tavaszi felszíni folyamat látványos megnyilvánulásáról van szó.

A fogyókúrázó Sagittarius A*

A fogyókúrázó Sagittarius A*A kutatók előtt régóta ismert tény, hogy a Tejútrendszerünk központi vidékén megbújó nagytömegű fekete lyuk fokozatosan anyagot nyel el. Most viszont úgy tűnik, hogy eddig jelentősen túlbecsülték a behulló anyagmennyiségét.

Vízzel teli vulkáni kaldera

Vízzel teli vulkáni kaldera Az Oroszországhoz tartozó Kuril-szegetek egyik tagján található az a szép természeti alakzat, amelyről az űrfelvétel készült.

Aranyhíd a Titanon

Aranyhíd a TitanonA Titanon levő felszíni tavak egyfolytában a kutatók érdeklődésének homlokterében vannak. Most egy érdekes reflexiót használtak fel szakemberek, hogy a nagyközönség számára még plasztikusabban bemutassák a metántavak létezését.

Gleccserek és fjordok Patagóniában

Gleccserek és fjordok PatagóniábanA dél-amerikai kontinensen, az Andok déli végénél számos gleccser található. A táj egy érdekes részletét a Nemzetközi Űrállomásról készített fényképen láthatjuk.

REJTVÉNY: Lagrange-pontok

REJTVÉNY: Lagrange-pontokHosszabb idő után ismét jelentkezünk rejtvényrovatunkkal. Ezúttal a Természet Világa szívességéből a folyóirat most megjelent csillagászati különszámának ajándék példányaiért indulhatnak versenybe olvasóink.

Ködös völgyek Brit Columbiában

Ködös völgyek Brit ColumbiábanEgy űrfelvétellel köszöntöttük a téli olimpia kezdetét, s most egy másikkal búcsúztatjuk a ma véget érő sportesemény-sorozatot.

A téli olimpia helyszíne az űrből

A téli olimpia helyszíne az űrbőlIdén a kanadai Vancouver ad otthont a téli olimpiai és paralimpiai játékoknak.

Karácsonyi hóesés Texasban

Karácsonyi hóesés TexasbanDecember végén az Egyesült Államok déli részén hó borította be a tájat.

Haitit figyelik a műholdak

Haitit figyelik a műholdakA karib-tengeri ország fővárosát és környékét sújtó nagyerejű földrengésben akár százezren is életüket veszthették.

Úttörő jelentőségű felvételek a Mars mindkét holdjáról

Úttörő jelentőségű felvételek a Mars mindkét holdjárólA Mars holdjai, a Phobos és a Deimos most először kerültek együtt, egyidejűleg egy kamera látókörébe.

Napfény csillan az olasz csizma orránál

Napfény csillan az olasz csizma orránálA Nemzetközi Űrállomás utasai lefényképezték a Jón- és Tirrén-tengerről visszatükröződő napsugárzást.

Az Űrvilág egy aranybánya...

Az Űrvilág egy aranybánya......képét mutatja be űrfelvételen. A létesítmény Ausztráliában található.

A Hubble karácsonyfája

A Hubble karácsonyfájaA karácsony közeledtével a Hubble-űrtávcsővel dolgozó kutatók egy csodaszép képet hoztak nyilvánosságra.

A Nagy-Keserű-tó

A Nagy-Keserű-tóAz űrállomásról készített fotón is jól láthatók a hajók a Szuezi-csatorna közepén levő tavon.

Élet a kiszáradt folyómederben

Élet a kiszáradt folyómederbenA vádi arab szó, kiszáradt vízmosást jelent. Mi történik azután, ha rövid időre víz önti el a medret? Űrfelvételeken mutatjuk meg.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Összesen 911 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020