A hét képe Cikkek: 461 - 480

A Hold déli pólusvidéke, ahogy sosem láttuk

A Hold déli pólusvidéke, ahogy sosem láttukAz amerikai Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) űrszonda kamerájának fél éven át készített felvételeiből egy érdekes megvilágítási képet állítottak össze.

MEGFEJTÉS: Heves esőzések

MEGFEJTÉS: Heves esőzésekPanama, Costa Rica, Kolumbia. Ezek az országok voltak a rejtvényül feladott térképrészleten. Kiderül az is, ki nyerte tőlünk az első Iskolai Űratlaszt.

REJTVÉNY: Heves esőzések

REJTVÉNY: Heves esőzésekDe hol? Olvasóink feladata, hogy a lehullott csapadékmennyiséget ábrázoló térképrészlet alapján kitalálják a helyszínt. A szerencsés nyertes jutalma az exkluzív magyar nyelvű Iskolai Űratlasz egy példánya.

Különleges napfogyatkozás

Különleges napfogyatkozásNem először mutatunk be olyan bravúros asztrofotót, amelyet Thierry Legault készített. A tegnapi napfogyatkozás idején a Nemzetközi Űrállomást is lencsevégre kapta, amint az épp a napkorong előtti haladt át.

„Gekkó” Szibériából

„Gekkó” SzibériábólSzibéria délkeleti részén az Angara folyó felduzzasztásával alakították ki a Bratszki-víztározót, amely szinte úgy néz ki az Envisat műhold radarképén, mint egy hüllő.

A Dragon első repülése képekben

A Dragon első repülése képekbenA Falcon-9 rakéta második repüléséről, a Dragon űrhajó alig több mint 3 órás, mégis űrtörténelmi útjának pillanatairól mutatunk be egy fényképösszeállítást.

Nézzünk a Szahara szemébe!

Nézzünk a Szahara szemébe!A látványos űrfelvételt a furcsa, már a legelső űrhajósoknak is feltűnt geológiai képződményről az ESA Envisat műholdja készítette.

Tesz-vesz bolygó

Tesz-vesz bolygóMindig érdekes volt a műholdak szemüvegén át látni a világot, ezúttal a repülőgép-forgalomról kapunk egy költőien szép „filmesszét”.

Hogyan látják Földünket az űrhajósok?

Hogyan látják Földünket az űrhajósok?A Nemzetközi Űrállomás (ISS) 25. személyzete újabb lenyűgöző éjszakai fényképfelvételeket készített bolygónk felszínéről, most a kellemes panorámát biztosító kupolaegységből.

Vörösiszap-katasztrófa: újabb űrfelvételek

Vörösiszap-katasztrófa: újabb űrfelvételekAz eddigi legjobb, fél méteres felszíni felbontású műholdképek az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának átszakadt gátjáról és a katasztrófa által közvetlenül érintett településekről.

Újabb közeli felvételek a Phobosról

Újabb közeli felvételek a Phobosról2011. január 9-én az Európai Űrügynökség (ESA) Mars Express szondája újabb közeli képeket sugárzott vissza a Mars nagyobbik, Phobos holdjáról. A felvételek mintegy 100 km távolságból mutatják meg az égitest kráterekkel is szabdalt felszínét.

Terjeszkedik a rotterdami kikötő

Terjeszkedik a rotterdami kikötőDe merre? Megmutatja a Landsat-5 műholdfelvételek több év alatt készített sorozata.

Különleges napfogyatkozás 2.

Különleges napfogyatkozás 2.Ezúttal az európai Proba-2 műhold napfogyatkozás-felvételeit mutatjuk be, amelyek ugyancsak különös körülmények között születtek január 4-én.

Túltelített Panama-csatorna

Túltelített Panama-csatornaA Csendes-óceánt és az Atlanti-óceánt összekötő vízi közlekedési útvonalat december elején rövid időre le kellett zárni a magas vízállás miatt.

Szárazság Amazóniában

Szárazság AmazóniábanMíg itthon a belvíz okoz gondot, a világ másik felén, Dél-Amerikában, az Amazonas medencéjében rekordszárazság van. Műholdképek segítségével mutatjuk be a jeleit.

Szivas, avagy a Rohadt-tenger

Szivas, avagy a Rohadt-tengerAz Ukrajnában, a Krím-félszigeten található mocsaras vidék bizarr színekben tündököl a nyár eleji űrfelvételen.

A Föld–Hold rendszer távolról

A Föld–Hold rendszer távolrólBolygónkról és holdjáról a Merkúrhoz indított amerikai MESSENGER űrszonda készített felvételt, 183 millió kilométeres távolságból.

Jéghegyek, árnyékok, fények

Jéghegyek, árnyékok, fényekAz Antarktisz keleti részén a tengert elérő egyik gleccserről készült az itt bemutatott szép űrfelvétel.

Marsi „műalkotások”

Marsi „műalkotások”A NASA Mars Reconnaissance Orbiter űrszondájának festői felvételei közül válogatunk.

Amerikai űrfelvétel a vörösiszap-katasztrófáról

Amerikai űrfelvétel a vörösiszap-katasztrófárólA mai nap képe a NASA földmegfigyeléssel foglalkozó honlapján a Kolontár és Devecser környékéről készült új műholdfelvétel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Összesen 879 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019