A hét képe Cikkek: 421 - 440

Madagaszkári medúza

Madagaszkári medúzaA cím nem egy állatfajra utal, hanem egy űrfelvételre, amelyen az Afrika délkeleti partjainál fekvő sziget egyik folyótorkolata látszik látványos színekben.

Árvizek Észak-Amerikában

Árvizek Észak-AmerikábanEzen a tavaszon és nyáron különösen sok árvízről érkezett hír az Egyesült Államokból. Most két helyszínt mutatunk meg nagyfelbontású űrfelvételeken.

Fényes csizma éjjel az űrből

Fényes csizma éjjel az űrbőlA Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről készített fotón Olaszország déli részének éjszakai fényei láthatók.

A Discovery – kissé másképp

A Discovery – kissé másképpA Kennedy Űrközpontban ismét kidugta az orrát a napfényre egy űrrepülőgép. Ezúttal a Discovery-n volt a sor, hogy megmutassa magát a külvilágnak.

STS-135: Startfotók az Űrvilágnak

STS-135: Startfotók az ŰrvilágnakTudósítónk a Kennedy Űrközpontban nézte és fényképezte az Atlantis tegnapi űrtörténelmi indítását.

A Phobos és a Jupiter együttállása

A Phobos és a Jupiter együttállásaAhogy a Mars körül keringő európai Mars Express űrszonda nagyfelbontású kamerája látta.

Endeavour és űrállomás – közös fényképeken

Endeavour és űrállomás – közös fényképeken Paolo Nespoli európai űrhajós különleges fényképeket készített az Endeavour űrrepülőgép és a Nemzetközi Űrállomás párosáról. A távolodó Szojuz TMA-20 űrhajóról megörökített látvány immáron a nagyközönség számára is megtekinthető.

A Juan Fernández-szigetek felhőnyomai

A Juan Fernández-szigetek felhőnyomaiA Chiléhez tartozó, Dél-Amerika csendes-óceáni partjai közelében fekvő két kis sziget látványos nyomokat „rajzol” a felhőzetbe.

Árvíz színesben

Árvíz színesbenMájus 14-én az USA Louisiana államában, Morganza mellett meg kellett nyitni az áradó Mississippi töltését. Az elöntött terület űrfelvételeken.

MEGFEJTÉS: Felfelé néző antennák

MEGFEJTÉS: Felfelé néző antennákAz Egyenlítőhöz közel, 5°-os északi szélességnél felállított műholdvevő parabolaantennák árnyékából kellet kideríteni, hogy milyen napszakban készülhettek fényképeink.

Furcsa holdkráter – furcsa eredet?

Furcsa holdkráter – furcsa eredet?Lehet, hogy a Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) felvételei segítségével a Hold túlsó oldalán talált különös krátert egy amerikai űrszonda ütötte, még az 1960-as évek végén.

A Japánból induló cunami antarktiszi jéghegyeket szült

A Japánból induló cunami antarktiszi jéghegyeket szültA márciusi hatalmas japán földrengés nyomán kialakult szökőár még a Föld túlfelén, az Antarktiszon is megtette romboló hatását.

Közelről is bemutatkozik a Vesta

Közelről is bemutatkozik a VestaA NASA nyilvánosságra hozta a Dawn űrszonda első részletes felvételeit, amelyeket a Vesta kisbolygó körüli pályáról készítettek.

STS-135: Megérkezett az Atlantis...

STS-135: Megérkezett az Atlantis......a Nemzetközi Űrállomáshoz. Harminchetedik, utolsó alkalommal kötött ki Space Shuttle a gyakorlatilag elkészült űrbázisnál.

STS-135: Helyszíni tudósítónk jelenti

STS-135: Helyszíni tudósítónk jelentiE cikk írásának pillanatában még bizonytalan, hogy a viharos floridai időjárás lehetővé teszi-e az Atlantis mai indulását. Tegnapról viszont megérkeztek „kiküldött tudósítónk” első fényképei!

Volt gép, nincs gép

Volt gép, nincs gépMi történt azzal a digitális fényképezőgéppel, amellyel Paolo Nespoli az űrtörténelmi fotókat készítette a Nemzetközi Űrállomásról, a hozzá kapcsolódó űrrepülőgépről és űrhajókról? Elégett a légkörben...

Vulkán, hamu, Chile

Vulkán, hamu, ChileEzúttal a dél-amerikai repülőforgalmat akadályozza egy vulkán, a chilei Puyehue-Cordón Caulle kitörése.

Megint hamu

Megint hamuA tavalyi emlékezetes, az európai légi forgalmat megbénító izlandi vulkánkitörés után alig több mint egy évvel most egy másik izlandi tűzhányó lövell(t) hamut a levegőbe.

Szojuz Kourouban: kulcsátadás

Szojuz Kourouban: kulcsátadásA sikeresen lezajlott „jelmezes főpróba” után most már tényleg hamarosan indulhat az első Szojuz rakéta Francia Guyanából.

„Virágcsokor” Szomáliából

„Virágcsokor” SzomáliábólA kelet-afrikai ország délnyugati részéről készült a japán Daichi (ALOS) földmegfigyelő műhold hamis színezésű látható és infravörös űrfelvétel-kombinációja. A legfrissebb hírek szerint több mint valószínű, hogy a műhold végleg tönkrement.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Összesen 879 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019