A hét képe Cikkek: 281 - 300

A Boden-tó radaros műholdképen

A Boden-tó radaros műholdképenAz ESA április elején indított Sentinel-1A holdjának kalibrálása még nem ért véget, de néhány kép már megmutatja, mire lesz képes.

A balkáni árvíz műholdképen

A balkáni árvíz műholdképenBő háromhavi csapadék esett le két nap leforgása alatt a Balkán-félsziget északnyugati részén.

Ciudad Juárez és El Paso

Ciudad Juárez és El PasoA Mexikó és az Egyesült Államok határán fekvő két, egymás mellett épült város éjszakai űrfelvételen.

A Felső-tónál lassan jön a tavasz

A Felső-tónál lassan jön a tavaszA Föld legnagyobb felületű édesvizének több mint felét még április végén is jég borítja.

A világ legmagasabb épülete, űrvideón

A világ legmagasabb épülete, űrvideónA 828 méteres Burdzs Kalifa és környéke a SkySat-1 műhold felvételsorozatán figyelhető meg. Többször is érdemes megnézni. (A cikk végén pedig felhívás játékra!)

Interaktív térkép a Holdról

Interaktív térkép a HoldrólPontosabban az északi pólus vidékéről, az amerikai Lunar Reconnaissance Orbiter űrszonda felvételei alapján.

Sziget a semmi közepén

Sziget a semmi közepénA norvég fennhatóság alatt levő Bouvet-sziget az Atlanti-óceán déli részén a Föld egyik legfélreesőbb helye.

Kuvaiti olajmezők

Kuvaiti olajmezőkA Perzsa-öböl menti kis királyság rendelkezik a világ ismert kőolajtartalékainak mintegy 9%-ával.

Szocsi – felülről

Szocsi – felülrőlA hamarosan kezdődő téli olimpiai játékok helyszíneit mutatja be egy űrfelvételek és digitális terepmodell felhasználásával készült film.

Négy vulkáni hegy, három szigeten

Négy vulkáni hegy, három szigetenA kora reggeli napsütés világítja meg az Alaszkához tartozó Aleut-szigetek négy vulkáni csúcsát a Nemzetközi Űrállomásról készített fényképen.

A Tűzföld az űrállomásról

A Tűzföld az űrállomásrólAz űrhajósok Dél-Amerika legdélibb részét, a Tűzföldet és a Horn-fok környékét fotózták.

Gitár a határban

Gitár a határbanŰrfelvételen a gitár alakját formázó erdő, amely argentínai pampákon található.

Élő videó az űrállomásról

Élő videó az űrállomásrólMűködésbe lépett a Nemzetközi Űrállomás (ISS) külső részén a nemrég felvitt kamerarendszer. Az élő HD videó már nézhető.

Gép és árnyék

Gép és árnyékMilyen magasan repült az utasszállító a világ legmagasabb épületéről készített űrvideón? Megbecsüljük, és kihirdetjük a játék nyertesét is!

Színes mezőgazdaság

Színes mezőgazdaságEgy hamis színezésű kompozit radarkép segítségével Irán délnyugati részére látogatunk.

Por a Zöld-foki-szigetek fölött

Por a Zöld-foki-szigetek fölöttA novembertől márciusig a Szahara felől fújó keleti szelek évente több százmillió tonna port fújnak el Afrikából.

Halálos hangfal

Halálos hangfalEurópa legnagyobb akusztikus tesztkamrájában nem élné túl egy ember, ha véletlenül benn maradna a tesztek alatt.

Vadonatúj kráter a Marson

Vadonatúj kráter a MarsonA marsfelszín 30 méteres sebhelye a NASA Mars Reconnaissance Orbiter szondájának felvételén.

Meglesett holdszonda

Meglesett holdszondaSzerencsés körülmények és gondos tervezés segítette, hogy a Hold körül keringő egyik amerikai űrszonda lefényképezze a másikat.

A Curiosity és nyomai – felülről

A Curiosity és nyomai – felülrőlA Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) szonda december 11-én repült el a rover tartózkodási helye, a Gale-kráter fölött.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Összesen 879 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019